Joutsenon lukio säilytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#14 Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

13.05.2013 19:45

Ammattikouluja on Lappeenrannassa vain yksi ja keskustassa. Joutsenossa asuvat lukiolaiset eivät siis voi tehdä samaa matkaa kuin ammattikoululaiset???

Joutsenon lukiolainen maksaa lappeenrantalaiselle veronmaksajalle enemmän kuin keskustan lukiolainen, tämä epäkohta pitäisi poistaa samantien. On eriarvoista, että lukiot saavat eri perusteilla rahaa toimintansa järjestämiseen. Tämä päätös löytyy kasvatus- ja opetustoimen tämän keväisistä pöytäkirjoista.

Kaikki Lappeenrannan nykylukiot ovat liian pieniä, jotta niihin saataisiin säädösten mukaiset oppilaanohjauspalvelut, erityisopettajan avut sekä terveydenhoitajan vastaanotto. Muodostamalla kaksi lukiota tämäkin asia ratkeaisi.

Opettajat eivät saa pienistä lukioista opetusvelvollisuuttaan välttämättä täyteen, joten he reissaavat sitten toiseen kouluun opettamaan, jotta opetusvelvollisuus täyttyy. Opettaja sitoutuu paremmin työyhteisöönsä, kun on 'vain' yhden koulun opettaja.

Etäopetus ei toimi, eikä tule toimimaan. Aikuisten koulutusmaailmassa tästä on jo luovuttu, koska huomattiin, että asiakas ei tätä halua (se, jonka pitäisi oppia jotain).

Nettipohjaisia oppimisympäristöjä on pilvin pimein, mutta nuoret eivät niistä innostu, ei edes yliopistotasolla, vaikka silloin ollaan jo olevinaan erikoistuttu siihen, mikä kiinnostaa.

Ylisuuria koulua ei Lappeenrantaan ole tulossa, 500 opiskelijaa on keskikokoinen koulu. Tikkurilan 1000 lukiolaisen koulu on suuri.

Kahden lukion mallilla saataisiin lukiolaiselle enemmän valinnan varaa kurssiensa valintaan ja toteutumiseen.

Rahaa säästyy, kun itäsuunnalla olevia homeisia alakouluja ei tarvitse korjata saati tehdä uusia rakennuksia, vaan pienet pääsevät suoraan Joutsenon koulukeskukseen. Eli säästetään kiinteissä kustannuksissa, sekä kahden rehtorin palkat. Puolen miljoonan säästöt lukiopuolelle tulee helposti, kun on kaksi elinvoimaista lukiota keskustassa.

Jos rahaa ei ole, niin sitä ei yksinkertaisesti ole. Joutsenoon kai tehtiin urheiluhalli, joka on vajaa käytöllä, kun se piti sovitusti rakentaa. Ei järkevää, jos käyttöä ei riittävästi ole ja siinä on kuitenkin kiinteitä kuluja kaupungille vuosittain.

Länsialueelle oli aikanaan myös suunnitelmissa lukio. Eiköhän länsisuunnalla ole yhtäpaljon lukiolaisia kuin itä suunnalla. Ei ole lukiota rakennettu ja tuskin rakennetaankaan, ei ole myöskään etelässä tai pohjoisessa lukioita. Keskustaan kun on nääs helppo tulla kaikist' Lappeenrannan kolkist'.

Sitä paitsi niitä joutsenolaisia on jo nyt keskustan lukioissa.... ja osa korvenkyläläisistä käy imatran lukiossa.

Vastaukset

toinen vieras

#15 Re: Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

2013-05-22 11:39:07

#14: - Lappeenrantaan vain kaksi lukiota 

 

Eipä täällä Joutsenossa koskaan tuota ammattikoulua ollutkaan. Yhdistyttäessä luvattiin peruspalvelut säilyttää, johon tuo olemassa oleva lukio kuuluu. Lukiolaisia lienee suhteessa kuitenkin enemmin kuin ammattikoululaisia. Nyt Lappeenranta maksattaa meillä vanhemmilla matkakulut, jotka Lappeenrannan länsisiivellä asuville ei ole kuin neljännes (eli pyöräilymatka). Joutsenon Energian myyntituloilla liikuntahallimötikkä rakennettiin ja sekin on kaupungin toimesta 3-4kk kesäajan suljettuna, joten silloin sinne on turha yrittää. Imatran lukioihin on meidän lapsiemme turha yrittää, sillä siellä on jatkossa vain yksi lukio. Kohta täällä ei tätä menoa ole enää asukkaita, mutta eipä välttämättä sitten verotulojakaan. Valitettavasti tämä adressi on turhaa, kun kuulemma tämä asia on nuijankopautusta vaille. Ei ollut äänestyksillä merkitystä kuntaliitoksessakaan.
kaupunkilaispellelle...

#17 Re: Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

2013-05-26 11:23:42

#14: - Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

Mietipä myös niinpäin, LAPPEENRANTALAISET oppilaat eivät voi tehdä samaa matkaa Lpr-Jno mutta kaikki Joutsenolaiset voivat helpostikin? Onko matka Joutsenoon päin kolme kertaa pidempi kuin Lappeenrantaan? Ylisuuret oppilaitokset eiät ole ratkaisu mihinkään, mietipä myös mahdollisia koulumatkoja. Jos tulet Parjalan, Kähärilän tms. suunnalta, joudut ensin tulemaan bussilla Joutsenon keskustaan ja siitä sitten seuraavalla Lappeenrantaan, jolloin yhdensuuntaiseen matmaan menee helpostikin 45-75minuuttia, sen matkan kun vielä kuljet kahdesti, koulupäivä kestää 8-15.45 niin paljonkos se päivittäinen kouluaika olisikaan..jos vielä huomioidaan kotitehtävät. AIVAN, se olisi ainakin n. 12h.

Suvi

#18 Re: Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

2013-08-21 13:51:13

#14: - Lappeenrantaan vain kaksi lukiota

Lauritsala tässä pitäisi säilyttää! ja Joutseno kanssa! kaupungin lukiot on yliarvostettuja!