MERIKORTTELI PELASTETTAVA

Kommentoitu viesti

sunshine
Vieras

#4

31.03.2011 11:21

Mielestäni Merikorttelisuunnitelma on loistava - suojeltu rakennus säilyy katukuvassa ja alue elävöityy uusilla asukkailla.
Valoisuuden väheneminen Telakkapuistossa on kehno argumentti tässä tapauksessa, koska korkeat rakennukset joka tapauksessa varjostavat aamuisin, jolloin aurinko paistaa matalalta Merikorttelin suunnalta. Huolestuttavampaa puiston kannalta on Telakkarantaan suunniteltu asuinalue.
Tehdasrakennusten harjaprofiilin rikkoutuminen tai kaupungin siluetin muuttuminen tuskin häiritsee monenkaan arkielämää.
Liikennejärjestelyt rakentamisen aikana ovat tietysti ongelma, mutta väliaikainen.
Toisessa (2) kommentissa puhuttiin Punavuoren asukkaiden kotiympäristön pilaamisesta(?) - tämä suunnitelmahan ei ympäristöä muuta..

Hienoa, että on vihdoinkin ymmärretty, että kaupunkikuva voidaan säilyttää ja silti rakentaa uutta. Niin on toimittu maailmalla jo vuosikymmeniä.

Vastaukset

Pilven poika
Vieras

#14 Re:

2011-04-07 09:03:03

#4: sunshine -  

Ei kai se, että nyt aamulla on varjoistusta, tarkoita sitä että menkööt myös auringonpaiste päivällä. Talvellahan Telakkapuiston varjot ovat pitkät, kesällä lyhemmät. Ainakin meillä lapset käyttävät puistoa päivällä, eivät niinkään illalla, jolloin uuden Rööperinrannan varjot tulevevat.

Kaupunkikuva voidaan säilyttää. Ja rakentaa uutta Rööperinrantaan, Hernesaareen, Jätkäsaareen ....

Harri Nieminen

#74 Re:

2011-11-16 16:13:47

#4: sunshine -  

 Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä. Punavuoriseura tapansa mukaan yrittää jälleen estää alueella kaiken kehityksen, toivotaan että heidät saadaan vaiennettua.