MERIKORTTELI PELASTETTAVA

Kommentoitu viesti

Rantsun kundi
Vieras

#16 Stadissa on runsaasti rakentamatonta tonttimaata

07.04.2011 19:04

Sipoon "valtauksen" ja satamien uudelleen kaavoituksen yhteydessä kaupunki on saanut käyttöönsä runsaasti vapaata tonttimaata rakentaa kokonaisia uusia kaupungin osia. Mikä järjetön tarve on tunkea suojeltuun kohteeseen liikenteelliseen pullonkaulaan yhtään mitään lisää.

Merikorttelin sisäpiha olisi mainio teidän "tavisten" työmatkahotellin paikkaksi sisäpihalla liikenteen melu ei pahemmin häiritse unta. Punavuorelaisena en itse käytä juurikaan alueen hotellipalveluja.

Telakka/Rööperinrannan voisi käyttää johonkin stadin asukkaita paremmin palvelevaan toimintoon kuin hotelliin. Tämä kaikki olisi mahdollista tehdä rikkomatta nykyistä harjakorkeutta.

Kaupunkisuunnitteluvirasto ei esittänyt mitään ajatusta visioksi mitä aluella tulisi olla vaan on toiminut postimerkki-asekaavoitus periaattella ensin Telakkarannassa Wärtsilän konkurssipesän pillin mukaan ja Merikorttelissa kiinteistösijoittajan lompakon paukkeen tahdissa.

Vastaukset

Rööperin kundi
Vieras

#18 Re: Stadissa on runsaasti rakentamatonta tonttimaata

2011-04-08 09:27:24

#16: Rantsun kundi - Stadissa on runsaasti rakentamatonta tonttimaata

Täsmälleen!

Tehköön mitä tahansa omalla takapihallaan, mutta suojellun kiinteistön, rakennuksen tms ulkonäköä ei voi lisätä 8:lla kerroksella nykyisen harjakorkeuden yläpuolelle ilman että suojelukohteen ulkonäkö siitä muuttuu. Tää on ihan yksinkertaista, ja pitäis olla myös virastolle.

Nyt hankitaan todella arvokkaita rakennusoikeuksia, yli 8000m2 jo yli 30.000m2 lisäksi. Stockmannin rakennusoikeutta ei pidä jakaa joka kortteliin, ei ainakaan suojeltuun kortteliin.

Tehköön vaikka asunnottomien asuntolan sinne, meitä punavuorelaisia ei se haittaa.