Pelastakaa Kuurojen museo!

Kommentoitu viesti

Meritähti
Vieras

#70 Erilaisia mahdollisuuksia

07.04.2011 20:14

Mikki Nieminen Nummi-Pusulasta teki hyvän ehdotuksen, että Kuurojen museo siirrettäisi Kansallismuseon yhteyteen. Se on varteen otettava vaihtoehto.

Minulle tuli mieleen, että kun me kuurot olemme ns. aistivammaisia kuten näkövammaisetkin, niin onkohan heilläkin oma museonsa? Ja onhan heillä: Näkövammaisten keskusliiton sivulla kerrotaan siitä; http://www.nkl.fi/fi/etusivu/palvelut/museo. En tiedä, onko heidän museollaan samanlainen tilanne kuin meillä, mutta jos on, niin voisiko ajatella heidän ja meidän museomme yhdistämistä ja siirtämistä omaksi yksikökseen jonkun isomman museon yhteyteen, jolloin kävijämääräkin varmasti lisääntyisi? Molemmat museot ovat tärkeitä sekä aistivammaisille itselleen että myös tutkijoille kuurojen ja näkövammaisten kulttuurin tallentajina ja vaalijoina. Näin olisi kolmen ryhmän kulttuuri ja menneisyys samassa paikassa: kuurojen, sokeiden ja kuurosokeiden. (Kun tuo terminologia on vähän kimurantti juttu, niin olen tässä käyttänyt meistä niitä nimityksiä, jotka meillä kuurojen ystävieni kanssa on jokapäiväisessä käytössämme.) Kustannuksetkin olisi yksinkertaisempi jakaa ja erilaisten tukien saaminen varmasti helpompaa.

Siitä me olemme kaikki olleet tällä palstalla yksimielisiä, että Kuurojen museo pitää säilyttää. Erilaisia mahdollisuuksia on, ne pitää vain löytää ja selvittää.

Vastaukset


Vieras

#71 Re: Erilaisia mahdollisuuksia

2011-04-08 18:38:31

#70: Meritähti - Erilaisia mahdollisuuksia

Todellinen vaihtoehto pitää olla 100 % varma ja sopimuskin allekirjoitettu ennenkuin mitään museota koskevaa päätöstä tehdään.  Helppoa on heitellä vaihtoehtoja ja herätellä toiveikkuutta. Miksei liitto hanki puolueetonta ulkopuolisia selvityksiä ja arvioita siitä, mikä on sen eri toimintojen todellinen vaikutus yhteiskuntaan, kuurojen hyvinvointiin, edunvalvontaan ja kuinka paljon kukin yksikkö oikeasti tuottaa, ja mikä on tuotoksen laatu. Silloin olisi helpompi tehdä lakkauttamispäätöksiä jotka eivät ole vain uskon varassa. Jos tulot laskevat vielä noin 2 miljoonaa vuoteen 2013 mennessä niinkuin eilen Helsingin kuurojenyhdistyksen verkkolähetyksessä  talousjohtaja Torniainen sanoi, niin se tarkoittaa että todella suuria leikkauksia pitää tehdä lisää. Siitä ei verkkolähetyksessä kukaan sanonut mitään.  Ikävistä asioista ei uskalleta puhua. Onneksi tämä museoasia tuli edes ilmi!