Suomen huippuyksikkö lasten sairaanhoidossa toimii museossa

Kommentoitu viesti

Lasten sairaanhoidon "hupiyksikkö" :(
Vieras

#100 Hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa

13.04.2011 17:20

Tänään kuulin Lastenlinnan työntekijältä, että neuron ja psykiatr. potilaita on siirretty Auroran sairaalaan pois tulevan remontin alta. Ja Kätilöopiston sairaalaan on siirretty myös Lastenlinnan potilaita. Tarkoitus olisi saada Linnan torni tyhjäksi potilastoiminnasta (juu, HUS:n johto sinne vaan majailemaan ;). Ja jotta naurua piisais: nyt kuitenkin Aurorasta on tulossa syksyllä jokin (toinen) potilasryhmä Lastenlinnaan, kun Aurorassa menee ao. kohta (talo 22) remonttiin. Että sillä lailla.
Ja ihan uteliaisuuttani kävin katsomassa erään työntekijän työhuoneessa (sijaitsee tornin kerroksessa), todentamassa itselleni sitä vesilinjan sulkemista: avot! Koko allas hanoineen oli hävitetty, reikien kohtiin pantu kittiä ja sutastu valkoista maalia päälle. Putket ovat edelleen seinien sisällä mutta vesilinja ei siis käytössä enää. Eli on päädytty vesilinjojen poistoon, kun putket ovat olleet niin huonossa kunnossa.
Lastenlinnan ala-aula on pressujen peitossa. Oltiin kuulemma huomattu, että yksi aulan (tosipaksuista) pylväistä oli pehmennyt kosteudesta (en tiedä onko kantava pilari) niin, että se suorastaan mureni. Ala-aulan vaksin koppitilat olivat myös kuulemma homeessa ja niitäkin siellä nyt rempataan.
Sain myös kuulla, että veden otto-ohjeita on todellakin annettu Lastenlinnan puolta varten. Vettä pitää juoksuttaa kaksi minuuttia, jotta vältyttäisiin veden rautapitoisuudelta, joka on siis ylittänyt normit reippaasti. - Tällaista juomaveden ottamisen käyttöohjeita sairaalassa...
Lastenklinikan puolella erään äidin mukaan potilashuoneen hanoista tulee keltaista vettä. Keltaista juomavettä sairaalassa, mielenkiintoista...!
Ja totta myös se, että ainakin tornin 2-3 kerroksen tiloissa on ilman mikrobeja (hometta) siinä määrin, että tiloille on annettu käyttökielto (mukana mm. Arvo Ylppö-sali).
Muuten, tornin tiloja ei ole rakennettaessa tarkoitettu lainkaan potilaskäyttöön vaan koko torni on ollut henkilökunnan asuntola.
Että jestas!!!
Ainakin nämä tapaamani työntekijät olivat huolissaan siitä, että kun tilat ovat näin huonossa kunnossa (ja yhä huonompaan kuntoon menevät ja tilanne käy entistä kestämättömämmäksi) eikä silti ole olemassa edes alustavia suunnitelmia uudesta lastensairaalasta...

Vastaukset

Leijonaemon paluu
Vieras

#101 Re: Hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa

2011-04-13 17:41:11

#100: Lasten sairaanhoidon "hupiyksikkö" :( - Hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa

Näkemykseni on, mikäli 10 vuoden kuluttua ei saada Suomeen lasten sairaanhoidon huippuyksikölle uutta sairaalaa, että (vaativan) lasten sairaanhoidon taso laskee dramaattisesti siitä mitä se nyt (vielä, huonoista tiloista huolimatta) on. Uskon, että minulla on tarpeeksi kokemusta ja asiantuntemusta sanoa näin, kun vuodesta 2000 olen tätä polkua taivaltanut vaikeasti sydänvikaisen poikani kanssa.

Mikäli uutta lasten sairaanhoidon huippuyksikön sairaalaa ei rakenneta lähimmän vuosikymmenen aikana, säälin todella niitä vuosittain 'syntyviä' tuhansia tulevaisuuden perheitä, joihin syntyy/tulee vaativaa erityissairaanhoitoa tarvitseva lapsi: ns. hengissä säilyvät ne perheet, jotka jaksavat vaatia lapselleen hoitoa silloin esim. Ruotsissa tai muualla.

Nyt on aika saada Suomeen - ja 3 miljoonan väkimäärätihentymän huomioonottaen - ent. Uudenmaan läänin alueelle uusi lastensairaala, etteivät tulevaisuuden lapset joudu matkustamaan ulkomaille hoitoa saamaan!!!