Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Kommentoitu viesti

En valinnut nimimerkkiä

#9

30.08.2013 12:20

"Miten käy eronneiden yhteishuoltajien tai eroamassa olevien? Entä yksinhuoltajien? Pätkätyötä tekevien?"
Mitä jos molemmat vanhemmat ottaisi vastuun lapsista myös eron jälkeen? Yhteinen päätös se lapsien hankinta on (tai ainakin pitäisi olla), joten eikö myös vastuu kanneta yhdessä.

"Kun hallitus pakottaa jakamaan hoitovapaan tasan, on vaarana, ettei perheillä ole varaa käyttää sitä ollenkaan."
Ei kai kotihoidontuen kuulu ollakaan mikään automaatio, joka jokaisen on saatava käyttää. Voihan molemmat vanhemmat olla töissä ja käyttää kotihoidontuen avustuksena palkatessaan lastenhoitajan omaan kotiin.

Vastaukset

Durp

#49 Re:

2013-08-30 19:55:46

#9: En valinnut nimimerkkiä -

 

No tuota...sitä hoitajaa varten on ihan yksityisen hoidon tukikin olemassa. Tässä ehkä tarkastellaan enemmänkin sitä omaa vanhempaa lapsen hoitajana, ei vierasta, oli se paikka mikä tahansa.

Realisti

#82 Re:

2013-08-31 08:10:47

#9: En valinnut nimimerkkiä -

kaikenlaista voi toivoa, mutta toive on eri kuin todellisuus. Ihmiset ovat erilaisia ja koskaan kaikki vanhemmat eivät ole samanlaisia kyvyltään ja halultaan ottaa vastuuta. Sitä paitsi, vastuuta voi kantaa niinkin, että toinen vanhemmista hoitaa lasta/lapsia ja toinen käy työssä. Emmehän ole muutenkaan kaikessa samanlaisia.

Miten eroperheessä toista vanhempaa auttaisi se, että toinen pitää kotihoidontuen ja hänen on pärjättävä omilla tuloillaan tai tuillaan? Ilmiselvää on, että vähäinen kotihoidontuki ei riitä elontoon muuten kuin jos perusmenot ovat todella pienet (halpa vuokra tai velaton asunto) ja/tai perjheessä on toinen hankkimassa rahaa.

Ja höpsis automaatioille! Ennemmin kyseenalaistaisin erinäiset muut tuet tai vaikkpa veronkierron luontisen verosuunnittelun, joka on vakio isoilla firmoilla.

 

Luuelto että Suomessa 100% työllisyys olisi mahdollinen. Jos et usko näin, AINA on joku työtön ja se ei todellakaan ole suoraan kiinni kysisen yksilön työhaluista, -kyvyistä, osaamisesta tai koulutuksesta, vaan paljolti asuinpaikasta, suhdanteista, siitä kenen serkku sattuu olemaan. Nykyään Suomessa ei haluta hyviä työntekijöitä, vaan halpoja sinne päin suhaajia, valitettavasti!


Vieras

#127 Re:

2013-08-31 18:35:25

#9: En valinnut nimimerkkiä -

Ongelmana on se, että kun pienyrittäjä ei voi laittaa puljua kiinni - niin tämä on erittäin epäreilu laki. Voisivat mielummin vaikka ottaa pois koko tuen, mutta antaisivat perheiden päättää että kuka on kotona, ilman että äidin täytyy sanoutua irti omasta työpaikastaan.