LASTENSUOJELULAKI UUSIKSI

Kommentoitu viesti


Vieras

#20 Re: Re:

05.09.2013 11:48

#15: Objektiivisuutta tarvitaan - Re:

Minäkin olen aina ihmetellyt sitä, että miksi nuo huostanotettujen lasten vanhemmat eivät koskaan voi myöntää, että heissäkin olisi ollut jotain vikaa.

Ei koskaan. Ja sitten ihmetellään silmät pyöreinä, kun on lapset viety pois. Ja syytetään sossuja kun ei uskalleta katsoa peiliin.

Vastaukset

Ani Leikonniemi

#23 Re: Re: Re:

2013-09-05 11:57:57

#20: - Re: Re:

Kun sinä nyt tuota ihmettelet, ihmettele myös sitä tosiasiaa, että joku jopa onnistuu näyttämään toteen lsviranomaisten valheita, virheitä, oletuksia,  .... voittamalla hallinto-oikeudessa huostaan oton purun perusteettomana.

Lisäksi voit miettiä miltä lapsesta, joka on riistetty täysin perusteettomasti omasta kodistaan, tuntuu. Eivät kyseiset lastensuojeluviranomaiset näissä tapauksissa ole perheisiin missään yhteyksissä edes anteeksipyynnön verran. Traumat lapselle ovat pysyviä. Mutta sinäpä et tietystikään näin usko edes tapahtuvan. Vain alle 7 % tahdonvastaisten huostaanottojen hallinto-oikeuskäsittelyistä johtaa huostaanoton purkuun. Noin 93 % jää voimaan. Näin siksi, että ei hallinto-oikeudet tutki lastensuojeluviranomaisten tekemiä asiakirjoja vaan melko sokeasti luottavat viranomaisten kykyyn noudattaa lain vaatimaa dokumentointia. Perheille jää todistetaakka.