Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Kommentoitu viesti

Miksi adressi tästäkin???

#5 E-resepti

09.10.2013 19:10

E-resepti on käyttäjälle yksinkertainen, estää väärinkäytökset ja on ollut tähän mennessä toimiva!

Vastaukset


Vieras

#6 Re: E-resepti

2013-10-09 20:04:54

#5: Miksi adressi tästäkin??? - E-resepti

Lukuisia kokemuksia on tullut esille, ettei aina toimi sähköinen resepti. On sähkökatkoksia, systeemi kaatuu, potilailta jää lääkkeitä hakematta tai resepti loppuu ja potilas huomaa sen liian myöhään( paperireseptistähän voi tarkistaa toimituajat) kaikki tämä petollista esim. insuliinin käyttäjille), uusiminen on hidasta siis ihan työnä.  Sähköinen resepti on varmaan vallitseva, mutta juuri poikkeustilanteita varten on oltava muukin vaihtoehto eli paperiresepti.

t.AA

siksi adressi

#9 Re: E-resepti

2013-10-10 13:39:56

#5: Miksi adressi tästäkin??? - E-resepti

E-resepti ei estä väärin käytöksiä, tämä on ihan naurettava väite. Ne jotka haluavat lääkkeitä väärin käyttää, tietävät kyllä konstit siihen. Itse en käytä lääkeitä väärin, en vaan ymmärrä että tätä väitettä käytettäisiin tämän asian puoltamiseen. Potilaalla oltava mahdollisuus päättää kumman reseptin haluaa.


Vieras

#12 Re: E-resepti

2013-10-11 06:34:03

#5: Miksi adressi tästäkin??? - E-resepti 

 Lakiin voidaan tehdä ohjeistus, että PKV-lääkkeitä ei voi kirjoittaa puhelinreseptinä. Kaikkia muita kyllä.

Joko myö otettiin?

#110 Re: E-resepti

2013-10-17 12:06:19

#5: Miksi adressi tästäkin??? - E-resepti

Vai on e-resepti käyttäjille yksinkertainen ja toimiva. Tässä kohtaa kannattaisi haastatella niitä vanhuksia ja muita kroonisesti sairaita ihmisiä, jotka ovat ihan hukassa lääkkeidensä kanssa eivätkä  ymmärrä koko reseptistä mitään.

Monilla voi olla kymmenenkin eri lääkevalmistetta otettävaksi päivittäin ja kun ei ole konkreettista paperia käteen ottaa enää, niin miten vanhuksetkaan jaksavat seurata milloin mikin lääke on loppumassa kun nuoremmillekin se tuottaa välillä todellisia vaikeuksia. Nyt on jo kuulunut epätoivoisia tarinoita että ei tule elämästä enää mitään, kun lääkkeitä ei saa eikä osaa ostaa niinkuin ennen. Niissä sairauksissa on tarpeeksi kestämistä tarpeeksi ilman että tehdään yksinkertaisesta asiasta näin hankala. Se ei riitä perusteluksi hyvän paperireseptisysteemin romuttamiseen että apteekin henkilökunta ja jotkut lääkärit ovat uuteen systeemiinsä ihastuneet.

Yoma

#136 Re: E-resepti

2013-10-20 01:24:23

#5: Miksi adressi tästäkin??? - E-resepti

Paperreseptin kirjoittaa huomattavasti nopeammin. Käsinkirjoitettu resepti on vaikea väärentää. sensijaan lääkärin aukiunohtuneesta tietokoneesta on helppo lähettää vääriä reseptejä.

KAIKKI HAKKEREILLE?

#149 Re: E-resepti

2013-10-21 09:51:29

#5: Miksi adressi tästäkin??? - E-resepti

Kaiken sähköisen tiedon pystyy hakkeroimaan.  Pikkupojat tunkeutuvat USA:n armeijan tietoihin ja USA:n hallinto suurinpiirtein kaikkeen sähköiseen liikenteeseen koko maailmassa.  Suomalainen hakkeri tunkeutui internetkauppojen palvelimiin ja kopioi ilmeisesti kansainväliselle rikollisjärjestölle kymmenientuhansien ihmisten luottokorttitunnukset ja salasanat.

Vaikka sähköiseen potilastieto- ja reseptijärjestelmään kirjaudutaan henkilön pankkitunnuksin, on vain ajan kysymys koska rikolliset murtautuvat sinne.  Eihän siihen tarvita kuin taitavan hakkerin tunkeutuminen terveyskeskuslääkärin tunnuksiin kaupungin/kunnan verkon kautta.

Se voidaan tehdä manuaalisestikin: joku terveyskeskuksen henkilökunnasta tutkii lääkärin pöytälaatikot, lompakon tai muuten vaan narraa tiedon.

Sitten hippinörtti tehtailee äkkiä massoittain huumereseptejä väärinkäyttäjille.  Apteekeissa ei heti huomata mitään. Reseptihän ei olisi käsintehty tökerö paperiväärennös, vaan "luotettavasti" toimitettu sähköinen viranomaistieto.

Sähköiset potilastiedot ovat myös paha paikka.  Kun ne ovat kohta kaikkien lääkärien luettavissa, varmasti on odotettavissa oikeusriitoja.  Vakuutusyhtiöt, työnantajat, KELA jne, jne.  Yksilöllä pitäisi olla oikeus kieltää kaiken oman terveystiedon tallettaminen valtakunnalliseen sähköiseen tietokantaan.