Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Kommentoitu viesti

Rikollinenko

#67 Re: Re: E-resepti

12.10.2013 21:59

#6: - Re: E-resepti 

 Jos lähtee matkalle maamme rajojen ulkopuolelle lääkkeineen, niin rajalla pitää olla kirjoitettu paperinen resepti olemassa. JOS SITÄ EI OLE, NIIN MATKUSTAJA VOIDAAN PIDÄTTÄÄ RIKOKSESTA EPÄILTYNÄ.

 Meillä ei kuitenkaan saa terveyskeskuksista eikä apteekeista printattua kopiota e-resptistä. Tässä näkee taas, mitä käy, kun aivottomat akat pääsevät sorvaamaan lakeja. Kaikki e-reseptien kimpussa työskentelevät ja lakia säätäneet kun jälleen olivat niitä kaikkitietäviä täydellisiä suomalaisnaisia.

Vastaukset

Tuleva proviisori

#76 Re: Re: Re: E-resepti

2013-10-13 11:45:45

#67: Rikollinenko - Re: Re: E-resepti

"Jos lähtee matkalle maamme rajojen ulkopuolelle lääkkeineen, niin rajalla pitää olla kirjoitettu paperinen resepti olemassa. JOS SITÄ EI OLE, NIIN MATKUSTAJA VOIDAAN PIDÄTTÄÄ RIKOKSESTA EPÄILTYNÄ."

Jos käytät sähköistä reseptiä (eReseptiä), ota matkalle mukaan jokin seuraavista:

  • lääkärin tulostama potilasohje. Siinä on lueteltu kaikki sinulle samalla kertaa määrätyt lääkkeet.
  • apteekista saatava yhteenvetotuloste.
  • yhteenveto, jonka voit itse tulostaa Omien tietojen katselusta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Lähde: http://www.kanta.fi/reseptit-mukaan-ulkomaille

Tuolta muuten näette kaikki e-reseptinne ja sen kuka niitä on katsonut. Vaatii pankkitunnukset tai sähköisen henkilökortin.

Tuo yhteenveto lienee helpoin tapa ja sen saa apteekista. Siihen kannattaa varmaan vielä pyytää apteekin leima ja allekirjoitus, jos eivät niitä itse hoksaa siellä apteekissa laittaa.