Assembly-tapahtuma kiellettävä

Kommentoitu viesti

Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#17

09.03.2008 15:42

Hyvä Jarkko Räsänen,

Nykynuorison "tietokone-elämä" todellakin alkaa yleensä jo kotona lapsuudessa. Syynä tähän on useimmiten se, että lapsen vanhempia kiinnostaa työura ja ylitöiden tekeminen enemmän kuin lasten kasvatus, joten lapsi on suurimman osan ajastaan yksin. Näin kasvatus jää tekniikan vastuulle, jota tietenkin on suurilla palkoilla ja bonuksilla hyvä ostaa lastenhuoneet täyteen.

Kun tällainen "Internetin ja videopelien kasvattama" lapsi sitten saavuttaa teini-iän ja häntä kiusataan koulussa sosiaalisten taitojensa puutteen vuoksi, saattavat hänen vanhempansa jopa ajatella, että Assemblyn tyyppinen tapahtuma olisi jopa hänen kehitykselleen jopa hyvä juttu, pääseehän siellä näkemään niitä "nettituttujaan" aivan elävässä elämässä. Valitettavasti tämä ajatusmalli on tuhoisa, sillä Assembly-kulttuuri sitoo nuoren vain entistä pahemmin jo lapsuudessa alkaneeseen "elämäntapaan" eikä näin ollen tuo nuoren sosiaalista elämää lainkaan terveemmälle pohjalle.

Vastaukset

Juho K

#407 Re:

2013-11-27 12:02:30

#17: Sakarias Lehtomäki -

Nykynuorison "tietokone-elämä" alkaa todellakin lapsuudessa, tähän on syynä kiinnostus tietokoneita ja tietotekniikkaa kohtaan. Pelaamisella on tutkimuksissa todistettuja positiivisia vaikutuksia ongelmanratkomis kykyyn, sekä kykyyn toimia ryhmässä myös pelien ulkopuolella. Armeejassa tietokonepelaajat soveltuvat hyvin esim. Taisteluhelikopterikuskeiksi johtuen kehittyneestä taidosta ottaa vastaan ja reagoida annettuihin tietoihin. Ottaen huomioon nykysuomen tilanteen jossa työvoima on niin kallista ettei täällä ole järkevää tuottaa mitään. Tämä "tietokone-elämäntapa" on edelleen sellainen elämäntapahaara joiden ansiosta mm. Angry Birds, Clash of Clans, sekä monet muut suomalaiset menestystarinat kuten Walkbase joka sai juuri rahoitusta ulkomailta 3 mijoonan eruon arvosta, ovat olemassa. Nimen omaan pelialan yritysten suomeen tuomat voitot ovat miljardiluokkaa. (Rovio, Supercell)

Digitaalinen vienti ja tietojärjestelmäosaaminen on käytännössä ainut asia joka pystyy nostamaan Suomen pään tästä talousahdingosta. (Tuotteiden myynti ulkomaille lähes ilmaiseksi, ei rahtikuluja, puhumattakaan ympäristösaasteiden vähenemisestä)

Assembly ei ole mitään muuta kuin suuri lan-pelaamis-tapahtuma. Joka kerää pelaamisesta kiinnostuneet ihmiset saman katon alle sosiaalisempaan kanssakäyntiin. Näitä tapahtumia on lukemattomia määriä ympäri Suomea. Miksi? No koska ihmiset joita kiinnostaa pelaaminen tuppaavat hakeutumaan samanmieliseen seuraan. Samaan tapaan kun ihmiset käyvät katsomassa jääkiekko-otteluita tai jalkapalloa tai mitä muuta tahansa. (Näissä tapahtumissa juodaan enemmän alkoholia kuin tietokone piireissä.) LAN-tapahtuma on ensikädessä sosiaalinen tapahtuma, sinne mennään tapaamaan ihmisiä samalla kun tehdään sitä mistä pidetään. Eli pelataan.

Mitä koulukiusaamiseen tulee, pelaaminen on tällähetkellä niin yleistä että poika joka ei pelaa tietokone / konsolipelejä jää helposti porukan ulkopuolelle kun on "erilainen". Pelaamista voi rajoittaa ja rajoitetaankin, mutta tämän rajoittaminen kuuluu vanhemmille yksinomaan. Jos assembly kielletään niin ei se tee lovea eikä mitään lani-tapahtumien saralle. Jos puhutaan siitä että pelaamisella on terveydelle haitallisia vaikutteita, niin ei ole oikein perehtynyt asiaan. Suurin osa pelaajista tiedostaa taukojen tarpeen. Ja tietävät energiajuomien pahoista vaikutuksista. Oman kokemukseni mukaan niissä ympyröissä, joissa ei pelata tietokonepelejä on alkoholin käyttö paljon runsaampaa. Annan oman lapseni mielummin pelata tietokone pelejä kavereidensa kanssa yötämyöten valvoen, kuin viettää iltaa jossakin sillan alla vetämässä viinaa salaa.

Tietokoneet ovat nykyaikaa ja yhä enenevissä määrin tulevaisuutta. Sinä Sakarias olet huolissasi siitä että mihin tämä kaikki johtaa. Tärkeämpää kuin kieltää pelaamista ihmisten kesken, on valistaa nuorisoa oikeista valinnoista huumausaineiden ja alkoholin käytön suhteen. Se että pelaa tietokonepelejä ei sulje pois hyviä elämäntapoja. Vaikka pelaan, niin käyn säännöllisesti salilla ja lenkillä ja teen itse oman ruokani. Yksin pelaaminen on se joka saattaa johtaa sosiaalisten taitojen puuttumiseen. Yhdessä pelaaminen ja ajan viettäminen samanhenkisten ihmisten kanssa taas puolestaan kasvattaa sosiaalista kanssakäymisen taitoa.

Olet tämän addressin kanssa ihan väärän organisaation kimpussa. Muutos elämäntapohin tapahtuu kotona.

Pelaamisen lopettaminen ei tulisi olla tavoite. Opetus kouluissa pelin menetelmin sen sijaan pitäisi. Pelaajat ja pelaaminen ei ole se joka tuhoaa nuorison. Alkoholi sen sijaan sen tekee. Pelaajat eivät pääsääntöisesti halua juoda, koska humalassa ei pysty pelaamaan johtuen keskittymiskyvyn ja reaktiokyvyn heikkenemisestä. Vastaavasti pelaaminen kärsii muidenkin huumausaineiden käytöstä. Mikäli nuoriso on huumausaineiden perään, ei se johdu pelaamisesta missään nimessä.

Camoon äijä

#445 Re: Turha Adressi

2014-02-05 17:56:25

#17: Sakarias Lehtomäki - HMM itse olen pelannut tietokonepelejä jo lapsesta lähtien enkä ole vieläkään joutunut koulukiusaamisen uhriksi. Sosiaalinen elämä pysynyt ihan normaalina ja tyttöystäväkin löytyy. Etköhän nyt hieman liioittele tätä asiaa? Ja jos aletaan ajattelemaan näitä "ammattipelaajia", niin he ovat ammattiuransa jälkeen lähteneet opiskelemaan lähes kaikki tai lähteneet suoraan töihin. Lisäksi  E-Sports antaa mahdollisuuden tienata rahaa pelaamalla ja todellakaa sosiaalinen elämä ei kärsi tästä. Kannattaa perehtyä asioihin tarkemmin, koska lähes kaikki mitä kirjoitit oli täyttä sontaa

myös jarkko räsänen

#465 Re:

2018-12-03 18:23:51