Assembly-tapahtuma kiellettävä

Kommentoitu viesti

Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#35

09.03.2008 17:59

Hyvä Pekka Maskulin,

Suurin osa kommentistasi on tyypillistä innokkaan Assembly-nuoren tekstiä, jossa vain papukaijamaisesti toistellaan tapahtumaa kuvaavia mainoslauseita riippumatta siitä, onko niillä relevanssia keskustelun suhteen vai ei. Relevanssin puutteen johdosta sivuutan suurimman osan argumenteistasi, jotka ovat muutenkin tuttuja kaikille asiaan perehtyneille.

Sen sijaan huomioni kiinnittyi siihen, että kutsut aluksi Assemblyä "kulttuuritapahtumaksi", kun taas myöhempänä käytät kesätapahtumasta nimitystä 'IT-harrastelijan "märkä uni"'. Samaistat siis toisiinsa kulttuurin ja teknologiafetisismin, mikä toimikoon myös muille järkyttävänä esimerkkinä siitä, kuinka helppo tällaisen "vapaaehtoisorganisaation" on selittää sosiaalista hyväksyntää epätoivoisesti etsiville nuorille musta valkoiseksi. Sanavalinta on myös malliesimerkki siitä, kuinka Assembly-nuoret kokevat teknologian jopa seksuaalisen kanssakäymisen korvikkeena.

Oma näkökulmani asiaan on se, että teknologiafetisismi on räikeässä ristiriidassa kaiken mahdollisen "kulttuuriksi" kutsutun luovan toiminnan kanssa. Teknologiafetisismi näet keskittyy nimenomaan teknologiaan itseensä eikä esimerkiksi teknologian avulla tapahtuvaan itseilmaisuun. Voidaankin perustellusti sanoa, että kaikki Assemblyillä tapahtuva ns. "luova" toiminta on ehdollistettu teknologiafetisismin tarpeisiin, kesytetty sisällöttömäksi "kitschiksi", joka on pinnalta koreata katsoa mutta sisältä pelkkää asperger-syndroomaista teknomasturbaatiota.

Vastaukset

Ei huono

#392 Re:

2013-11-26 18:38:13

#35: Sakarias Lehtomäki -

Mahtava vitsi :D Tä on melkein yhtä hyvä ku se vanha mersu mikä makso 18000e :D Onnittelen kun olet saanut vakuutettua noinkin monta ihmistä että olet tosissasi :D