Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Kommentoitu viesti


Vieras

#546

16.12.2013 16:30

Niin, kannattaisi ensimmäiseksi opetella lukemaan ja ymmärtämään lukemansa. Missään ei sanota, eikä edes vihjata, että kyseinen säätiö olisi Soinin tai kenenkään muunkaan henkilökohtainen säätiö, eikä se sitä olekkaan, vaan puolueen säätiö, aivan kuin muillakin puolueilla. Se, ettei asiasta ole sen enempää kuulunut, tarkoittaa vain sitä, että rahojen siirto puolueen säätiölle on normaali käytäntö myös muissa Suomalaisissa puolueissa, jota toimittajat eivät sensaatiohakuisessa "tiedottamisessaan" halunneet/tietäneet kertoa. PS:llä ei ole ainakaan vielä ollut vaaliraha sotkuja, mutta muilla puolueilla on ollut senkin edestä. PS ei ole sotkeutunut myöskään korruptioon, koska ei ole mitään järkeä maksaa esim. lahjuksia puolueen edustajille, joilla ei ole eduskunnassa päätös valtaa. Ymmärrä hallitus vs oppositio.

Vastaukset


Vieras

#553 Re:

2013-12-16 18:11:48

#546: - Niin, kannattaisi ensimmäiseksi opetella lukemaan ja ymmärtämään lukemansa. Missään ei sanota, eikä edes vihjata, että kyseinen säätiö olisi Soinin tai kenenkään muunkaan henkilökohtainen säätiö, eikä se sitä olekkaan, vaan puolueen säätiö,

 

Todella kannattaisi sinun opetella lukemaan ja tutustua sen jälkeen säätiölakiin, säätiörekisteriin, säädekirjaan sekä pöytäkirjoihin ja muihin asiapapereihin.

Säätiö on itsenäinen oikeushenkilö, jonka valtaa käyttää vain ja ainoastaan säätiön hallitus.

Perussuomalaiset rp:lla ei ole minkäänlaista sananvaltaa säätiön suhteen. Valtaa säätiössä käyttää Timo Soini ja Raimo Vistbcka

Kirjoittelet noita Persujen valheellisia kestoselityksiä. Ei mene perille.

FAKTAA:

Perussuomalaisten puoluetoimiston omistaa siis Perussuomalaisten tukisäätiö. Kuten tiedämme, säätiö on Suomen lain mukaan oikeushenkilö, joka muodostuu tiettyyn tarkoitukseen käytettäväksi erotetusta omaisuudesta. Säätiössä valtaa käyttää säätiön hallitus.

Perussuomalaisten tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja on Raimo Vistbacka. Varapuheenjohtajina toimivat puolueen puheenjohtaja Timo Soini sekä puolueveteraani Matti Vattulainen. Säätiön kaksi varsinaista jäsentä ovat Mikko Vainio, entinen SMP:n kansanedustaja Lahdesta ja lakimies Timo Relander.

Matti Vattulainen täyttää kohta 80 vuotta. Mikko Vainio täyttää kohta 90 vuotta. Ketään loukkaamatta voidaan varmaan sanoa, että todellista valtaa säätiössä käyttävät Timo Soini ja Raimo Vistbacka. 15 vuoden kuluttua SMP-veteraanit saattavat olla jo edesmenneitä, mutta Soini ja Vistbacka voivat jatkaa säätiön hallituksessa lakimiehen kanssa valitsematta yhtään uutta jäsentä poistuneiden tilalle, koska säätiön sääntöjen mukaan kolme hallituksen jäsentä riittää.

Timo Soini ja Raimo Vistbacka ovat siis junailleet liiketoimen, jolla 2,7 miljoonaa euroa veronmaksajien selkänahasta nyhdettyjä puoluetukirahoja siirretään heidän kontrolloimalleen säätiölle. Menettelyssä ei ole mitään laitonta, mutta se muistuttaa ikävällä tavalla niitä hyvävelikähmintöjä, joista on tullut maan tapa varsinkin vanhoissa puolueissa ja joita perussuomalaiset ovat sanoneet vastustavansa.