Auroran päivystys säilytettävä!

Kommentoitu viesti


Vieras

#83

02.06.2014 19:04

Itse Auroran päivystyksessä kaksi kertaa ja Hesperian päivystyksessä kerran käyneenä voin sanoa, että ihan yhtä vaikea olisi ollut mennä Haartmaniin tai Malmille. Mieluummin olisin mennyt yleispäivystykseen, että olisi ollut normaalejakin ihmisiä ympärillä. Ja nyt yleispäivystysten resurssejahan aiotaan uudistuksessa vahvistaa integroimalla psykiatrista ja päihdehuollon päivystystä somaattisen päivystyksen yhteyteen päivystysasetuksen vaatimusten mukaisesti. Lisäksi edellä olleista linkeistä ymmärsin, että yleissairaaloiden yhteyteen oltaisiin rakentamassa psykiatrisia osastoja, "kriisikeskuksia", joihin kaiken järjen mukaan olisi helpompi päästä sisään kuin kalliiseen suljetun osaston hoitoon, joka on Auroran sairaalan tarjonta tällä hetkellä. Hoito kevenisi ja kriisitilanteessakin olisi mahdollisuus päästä hoitoon, eikä käännytettäisi päivystyksessä. Lisäksi luin, että suunnitteilla on käsiin hajoavien nykyisten mielisairaaloiden tilalle HUS:n iso sairaalakeskus, joka mahdollistaisi erikoistunutta hoitoa. Potilasta ei ehkä sitten säilöttäisi osastolle telkkaria katsomaan vaan jotain täsmähoitoakin omaan sairauteen voisi saada. HUS:n uuteen sairaalakeskukseen ollaan suunnittelemassa myös psykiatrisen päivystyksen keskittäminen. Eli oman järkeni mukaan yleispäivystyksestä olisi edelleen pääsy psyk. päivystysosastolle. Voi olla, että tässä menee nyt HUS:n ja Helsingin kaupungin palvelut sekaisin, mutta tärkeää olisi kehittää Helsingin kaupungin psykiatrista sairaanhoitoa kevyempään ja erikoistuneempaan suuntaan ja uudistuksessa pitää huoli, että yleispäivystyksen yhteyteen rakennettaisiin myös niitä "kriisikeskuksia". Auroran osastohoito 10 vuotta sitten ei ollut hyvää ja sitä pitäisi kehittää paljon. Hyvä, että uudistuksia tehdään, mutta samalla pitää pitää huoli siitä suljetun osastohoidon keventämisen säästöt menee "kriisikeskuksiin" ja avohoitoon!
http://www.hs.fi/kaupunki/Psykiatrian+potilaille+on+tulossa+uusi+j%C3%A4ttisairaala/a1374378348633
http://www.hs.fi/kaupunki/P%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4t+Auroran+p%C3%A4ivystyksen+siirrosta+ei+k%C3%A4yty+kunnon+keskustelua/a1401676759742

Vastaukset


Vieras

#96 Re:

2014-06-02 21:21:43

#83: -

Aurorassa on huomattava määrä osastoja, jotka eivät ole suljettuja. Auroran päivystyksestä potilas on helppo ohjata tarvitsemansa avun piiriin välittömästi, lyhyen välimatkan päähän. Voin lyödä vetoa, että resursseja Haartmaniin tai Malmille ei lisätä. Sen sijaan että psykiatrinen potilas pääsee Auroraan oikeasti ammattitaitoisen avun piiriin, joutuu tämä todennäköisesti täyteen lääkkeitä pumpattuna vuoteeseen odottamaan, jos joku ehkä joskus huomenna ehtisi tulla katsomaan mikä meiniki.