Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Kommentoitu viesti


Vieras

#27 Ette osaa

22.08.2011 18:01

The Finns -nimeä ei voi kääntää muotoon "suomalaiset". Oikea käännös tuota mukaillen on "Suomalaiset". Voin vain ihmetellä näiden "kansainvälisten" nykynuorten huonoa englannin kielen taitoa.

Toiseksi, ulkomainen media ei ole yleensä yhtä ammattitaidotonta kuin Suomen, eikä sekaannuksia päästetä tapahtumaan tällaisissa asioissa. Toimittajat osaavat tehdä tekstissä selkeän eron suomalaisten ja Perussuomalaiset-puolueen välille.

Kiitoksia kuitenkin tuestanne. Näitä väärinkäsityksiä oikomalla perussuomalaiset saavat sympatiat ja toisen jytkyn.

Vastaukset


Vieras

#36 Re: Ette osaa

2011-08-22 18:41:58

#27: - Ette osaa

Olen ERITTÄIN samaa mieltä "Vieras", tästä asiasta. Yön Timojen palvojia on uunotettu nyt oikein olan takaa.

Käännöstieteilijä

#48 Re: Ette osaa

2011-08-22 19:21:41

#27: - Ette osaa

Nyt on kyllä kommentoija numero 27:lla puurot ja vellit sekaisin. Asiahan on niin, että suomeksi kansallisuussanat kirjoitetaan aina pienellä, englanniksi puolestaan isolla alkukirjaimella. Englanniksi nämä sanat kirjoitetaan siis aina isolla, olipa kyse sitten puolueen tai kansan nimestä. Tämän ei pitäisi olla suomalaisille outo asia, opetetaanhan se jo laadukkaassa suomalaisessa peruskoulussa. Kertaus on kuitenkin opintojen äiti:

A Finn = suomalainen

Finns = suomalaisia

The Finns = suomalaiset

 

Adressin allekirjoittaneet ovat siis tulkinneet nimen ongelmallisuuden oikein. Ehdotan persuille seuraavia nimivaihtoehtoja kansainvälisissä yhteyksissä käytettäväksi:

 

Conservative Finns

Patriotic Finns

Parochial Finns

Reactionary Finns

Plain Finns

Populist Finns

Anti-International Finns

Xenophobic Finns

Fundamentalist Finns

Self Serving Finns

Isolationist Finns

 

Mikä nyt persuista itsestään kaikkein omimmalta tuntuu. Voisihan noita yhdistelemälläkin saada osuvasti puolueen agendaa ja arvomaailmaa kuvaavan nimen, esimerkiksi Reactionary Isolationist Finns. Eihän se tietenkään kuulosta yhtä isänmaallisen imartelevalta kuin True Finns, saatikka yhtä harhaanjohtavalta kuin The Finns, joten ei se varmaan persuille kelpaa.