Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#41770 Re: Re: ARVOISA YLLÄPITO

04.09.2014 07:53

#41750: Bögarnas fel - Re: ARVOISA YLLÄPITO 

 

No Huamenta Päivää!     

 

Tekis mieli sannoo kummastakin asiasta hyvät puolet,  ensin tuosta kielianalyysistä:
 
"Sehän ei ole suomenkieltäkään ,sillä se on luotu yhdistämällä englanninkielinen kirjainlyhennenimi latinalaista alkuperää olevaan  ´homo´-sanaan.Suomalaista siinä on ainoastaan se,että sen  konsonttiin päättyvän lyhenneosan jälkeen on (toisinaan) liitetty ´i´.

Analyysi on taidokkaasti tehty. Ja  kertoo kielellisestä lahjakkuudesta.

Homohiv  ja varsinkin homohiv i,  i-päätteellä kirjoitettuna, on taas juuri tuota rehevää kansankieltä,  joka
jää yksinkertaisuutensa ja huumorinsa takia helposti muistiin.

Lienee asiassa sellainen puoli myös,  joka kuitenkin varjelee elämää.  Varjelee sitä myös homon oman elämän kannalta kuitenkin pitkässä juoksussa. ( Jos nyt vaan kuulisi sen ajoissa!) Onhan se kaikesta huolimatta  lempeä sana sille rankan sairauden ja kuoleman todellisuudelle,  joka hiv- ja aids-  kirjainmuodostelmien taakse kätkeytyy.  

Omaamme syntiinlangenneina ihmisinä  voimakkaan itsepetostaipumuksen. Siitä voimme tulla  kyllä itsekukin tietoiseksi muillakin  elämän alueilla päivittäin. Se on meissä kaikissa!
Kylläpä" loppuviimetteks" pelkkänä sanana  "homohivi" on kuitenkin  hyvin armollinen muistutus siitä katoavaisuudesta jota homous kantaa joka tapauksessa mukanaan.  Vähän kuin lehmänkello,  joka kertoo:  muista  ihminen,  aikasi on rajallinen!

 

 

Vastaukset

Toisinaan ajattelijalle

#41772 Re: Re: Re: ARVOISA YLLÄPITO

2014-09-04 08:11:23

#41770: - Re: Re: ARVOISA YLLÄPITO 

No Huamenta Päivää!    

 

Taas olet väärässä, kun yleissivistys ei kanna. Latinassa sana homo takoittaa ihmistä - vrt. homo sapiens. Hi-virus ei kuitenkaan tartu ainoastaan ihmisiin, vaan myös joihinkin eläinlajeihin eli juuri niihin, joista se on alun perin siirtynyt ihmisiin.

Klassisen kreikan sanasta ómós ei sinun kanssasi kannata keskustella.