Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#41789 Re: Re: Tutkiskelun paikka

04.09.2014 15:12

#41760: Bögarnas fel - Re: Tutkiskelun paikka 

 "jättäisimme uskonnot ja ne uskonasiat  jokaisen omiksi yksityisasioiksi ja asioiksi suhteessa omaan seurakuntaansa,mutta yhtä- kaikki: kokonaan tämän keskustelun ulkopuolelle."

Tuotapa olen miettinyt myös minäkin. Helpommin sanottu, kuin tehty. Siitä syystä, että suurimman osan adressin kannattajista avioliittokäsitys on nimenomaan Raamattuun perustuva, näin uskallan ajatella, joten Raamatun Sanan pois jättäminen tämän adressin kommenttien yhteydessä ei ole mielestäni perusteltua.
Eduskuntakeskustelussakin tasa-arvoisesta avioliittolaista varmaan nousee (ainakin aiemmin näin on käynyt) Raamattuun perustuva näkemys esille perusteluissa, miksi sitä ei siis sallittaisi täällä.
Uskonrauhan rikkomisesta sen verran, että adressin kannattajat eivät käsittääkseni ole siihen syyllistyneet.

Vastaukset


Vieras

#41790 Re: Re: Re: Tutkiskelun paikka

2014-09-04 15:35:02

#41789: - Re: Re: Tutkiskelun paikka Siitä syystä, että suurimman osan adressin kannattajista avioliittokäsitys on nimenomaan Raamattuun perustuva

 

Kirkko voi rauhassa pitää "Raamattuun perustuvan" avioliittokäsityksensä - mitä sillä kulloinkin tarkoitetaankaan - mutta Suomen lainsäädäntö ei perustu Raamattuun.

Tämä adressi perustuu äärikonservatiiviseen raamatuntulkintaan, ja adressin kannattajat ovat aina valppaina heittelemään ensimmäisiä kiviä seksuaalivähemmistöjä kohti.