Ilotulitteet kiellettävä yksityishenkilöiltä

Kommentoitu viesti

Eva Date
Espoo

#16

18.01.2007 21:15

Ehdottomasti pitää kieltää. Tosi hyvä adressi ja minäkin vien sitä eteenpäin. Kiitos siitä. Nykyään tää kaupunkielämä on lukuisille koirille ja myös ihmisille yhtä helvettiä kun paitsi aattoyön sotatilan aikaansaamat melu- ja ympäristöhaitat räiskii nää keskenkasvuiset taliaivot niitä papattejaan ja mitä lie paukkuja jouluaatosta tammikuun loppuun. Todella hermoja kiristävää.
Eli en näe näissä ilotulitteissa mitään muuta kuin negatiivisia puolia. Ilman rikkipitoisuus kohoaa huippuunsa juuri aattoyönä, hirveä roskamäärä lojuu ympäristössä pitkät ajat ja ei nekään mitään ympäristöystävällistä ainetta ole kun maahan liukenevat. Ilotulitteita teetetään mm Intiassa lapsityövoimalla, jota ei pitäisi tukea. Monet koirat pelkäävät näitä hysteerisesti niinkin paljon, että joka vuosi niille joudutaan syöttämään rauhoittavia lääkkeitä suuret määrät. Myös hevoset pillastuvat ja stressaantuvat huippuunsa näistä räiskeistä. Puhumattakaan luonnonvaraisista eläimistä. Kaikenmaailman turhia vammautumisia tapahtuu runsain mitoin. Tunnen eräänkin jolta räjähti koko naama taivaan tuuliin vuosia sitten hänen ollessaan 18 vuotias. Ei kuitenkaan kuollut ja sitä naamaa rakenneltiin uudestaan vuosia. Normaalin näköiseksi tämä henkilö ei tule koskaan. Koko se rahamäärä mitä kuluu näihin turhuuksiin voitaisiin todellakin käyttää paljon järkevämmin.
Aivan varmasti on olemassa paljon hyviä ja ympäristöystävällisiä muotoja viettää uutta vuotta.
Terveisin,
mielummin kukkahattu ja eläinystävä kuin vähä-älyinen taliaivo

Vastaukset

Uudenvuodenjuhlija

#223 Re:

2011-04-02 20:13:06

#16: Eva Date -  

 Jos ihmisiltä kieltää raketit niin eiköhän tämä kansa ala rakentelemaan kaikenlaisia omia ja vielä isompia kuin pienet papaatit ja muut vinkuvat raketit. Kohta saa tosissaan pelätä sotatilaa ja ties mitä muuta isompia räjähdyksiä ja loukkaantumisia jos turvalliset ja ammattimaisesti tehdyt raketit kielletään.

Facebook