Poistetaan ex-presidentille maksetut etuudet

Kommentoitu viesti

Seppo Lehikoinen

#2

08.01.2015 11:31

Vanhukset ja sairaat hoitolaitoksissa märissä ja kakkaisissa vaipoissaan samalla, kun eliitin kermaperzeet örveltävät etuoikeutettuina syöttiläinä!

Ei voi olla oikein. Eikä saa hyväksyä!!!

Vastaukset

M-L Rodhin

#4 Re:

2015-01-08 17:13:31

#2: Seppo Lehikoinen -  

 

Presidentin instituutio on peräisin viime vuosisadan alkupuolelta, jolloin presidentillä oli vielä todellista poliittista valtaa. Kiitos kuulee jokaiselle, joka haluaa muuttaa presidentin instiuutiota vastamaan nykyaikaa.

Seppo Lehikoinen. Olet oikeassa. Esimerkiksi Suomessa on yli puoli miljoonaa hampaatonta ihmistä, enimmäkseen vanhuksia. Suomessa, joka toinen päivä, joku yli 65-vuotias tekee itsemurhan (Tilastokeskus). Ei varmasti tee mieli elää, jos ruoka pitää ennen syömistä liottaa. Hampaattomilla ja itsemurhilla on varmasti keskenään yhteyttä. Kela korvaa vain omat hampaat, ei hammasproteesia, eikä puoli proteesia. Pieneläkeläiset ja muut sairaat ja työttömät eivät pysty laitattamaan suuhunsa inplantteja eivätkä edes minkäänlaista hammasproteesia.

 


Vieras

#66 Re:

2015-05-05 20:42:29

#2: Seppo Lehikoinen -  

Vastaus Seppo Lehikoinen. Ei ainoastaan vanhukset laitoksissa makaa ulosteissaan. Meillä ei myöskään olla kiinnitetty huomiota, että toisin kuin Ruotsissa, Suomessa Kela korvaa vain omat hampaat ei implantteja eikä hammasproteeseja. Edelleen liki miljoonalla suomalaisella on suussa irrotettava hammasproteesi. Heistä 250 000 on työikäisiä. Noin 350 000 puuttuvat ylä- tai alaleuan hampaat tai hampaat kokonaan. Suurimmalla osalla vajaahampaisilla suomalaisilla ei ole varaa implantteihin ja hammasproteesit vaativat jatkuvaa uusimista. Hampaattomia aikuisia ihmisiä on aina ollut, varsinkin sota-ajat ja pulavuodet kokeneiden joukossa. Ennen oli tavallista, että paikkaamisen sijasta poistettiin kipeät, rikkinäiset hampaat. Vielä 1950-luvulla oli tapana, että nuorilta poistettiin kaikki hampaat ja rippilahjaksi annettiin lahjaksi tekohampaat. Nykyään poistetaan heiluvat hampaat vanhusten suusta. Jos tilalle ei saa tekohampaita, hampaattomat joutuvat muusaamaan ruokansa ja liottamaan leivät. Laitoksissa kaikki ruoka survotaan tehosekoittimella muusiksi, jota vanhukset syövät itse tai heitä syötetään. Hampaattomuus estää myös sosiaalista kanssakäymistä. Eläkkeet ovat pieniä ja moni ikäihminen kärsii köyhyydestä. Hammashuoltoa ei ole tarjottu julkisena palveluna kuin vasta viime vuosikymmenen aikana. Hammasproteesit korvataan vain sotaveteraaneille ja miinan raivaajille. Terveys 2000 -tutkimuksessa kerrotaan, että lähes puolella proteesin käyttäjistä on korjausta tai uusimista vaativa proteesi. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa joka toinen päivä joku yli 65-vuotias tekee itsemurhan. Sen ymmärtää, että elämä ei innosta, jos ei enää ole edes hampaita suussa.