Talvivaaran purkuputkiasia

Kommentoitu viesti


Vieras

#34 Höpö höpö

16.03.2015 13:06

Tällä adressilla sen tekijät pettävät itse itseään!

Kyseessä on luonnon hyväksi tehtävä hanke (pienet lähijärvet saadaan paranemaan kun niitä kuormittava sulfaatti saadaan siirrettyä suoraan isompaan vesistöön.

Talvivaarassa päästään tekemään ylimääräiselle 12 neliökilometrille (huomioikaa lukijat mittakaava) puhdistustöitä, jotta nämä alueet saadaan pois keräämästä sadannasta aiheutuvia puhdistettavia vesiä. Vain tämän keräyspinta-alojen pienentämisen avulla voidaan vaikuttaa juurisyyhyn, miksi vesien käsittelyä ylipäätään pitää tehdä ja miten massaa saadaan pienemmäksi.

Muistakaa myös, että purkuputki siirtää JO LUONNOSSA OLEVIA vesiä, siis vesiä jotka on puhdistettu, mutta padottu pieniin virtaamiin suhteutettujen päästökiintiöiden vuoksi. Putkivedessä ei tule olemaan metalleja enempää kuin nuasjärven vedessä normaalistikin on. Sulfaatti on ainoa ongelma (mutta ei nuasjärven kokoiselle vastaanottoalueelle).

Mielenkiintoisia nimiä listalla. Pitää ottaa joskus asiat jutteluun, kun aikaa vierähtää ja totuudet ihan oikeasti valkenee ja purkuputkikin ymmärretään hyvänä hankkeena.

Ja sitten sananen niille, jotka allekirjoittavat tämän adressin periaatteesta, ehkä vihreästä, Talvivaaran koko hanketta vastaan. Nikkeliä tarvitaan ja se tuotetaan jostain päin maailmaa markkinoiden tarpeisiin joka tapauksessa. Missä maassa on tarkemmat ympäristösäädökset ja missä ympäristöstä, vesistä eritoten, ollaan yhtä valmiita pitämään huoli? Vastaus on - ei missään. Näin ollen, kun toimet tehdään oikein, me teemme globaalisti ympäristöteon ja myös meille suomalaisille hyvinvointiteon kun kehitämme kaivostoiminnan Talvivaarassa ja suomessa hyvälle tasolle. Siihen kuuluu nyt purkuputki, mutta todennäköisesti sen käyttö jää lyhytikäiseksi tai pitkässä juoksussa vähemmän merkittäväksi (kun kasat saadaan taas toimimaan ja sadantavaikutus pois ylimääräisten altaiden puhdistamisen johdosta).

Ei tätä adressia ainakaan sellaiset voi suoralla selällä allekirjoittaa, jotka puhuvat selluteollisuuden tms toiminnan puolesta, joista sulfaattipäästöt ovat vähintään samaa luokkaa.

Vastaukset

Ajatteleva

#35 Re: Höpö höpö

2015-03-17 06:51:19

#34: - Höpö höpö 

 Juuri näin! Olipa kerrankin asiallinen kommentti!


Vieras

#37 Re: Höpö höpö

2015-03-17 17:27:26

#34: - Höpö höpö 

 Kyllä talvivaara on jo sotkenut kainuuta tarpeeksi näyttöjä on .Taitaa tämä höpö höpö olla kotosi höpöstä kun tällä listalla höpöttää. On tainnu Pekka Perä panna hopöt suuhun.

Sanosin putki a..o

Vesi-inssi

#47 Re: Höpö höpö

2015-03-28 10:23:29

#34: - Höpö höpö 

Perusteillasi ei ole mitään tekemistä tosiasioiden kanssa.

Talvivaara ei ole pystynyt ratkaisemaan yhtään ongelmaa. Se on luonut niitä.

Jokainen laskutus Euro on ostettu 2-3 eurolla.

Tämä toiminta on typerintä Suomen yrityshistoriassa.

Myrkkyvesille ja lietteille ei ole mitään kelvollista ratkaisua, kuetn Tuotantojohtaja Pertti Pekkala

Sotkamon yleisötilaisuudessa mainitsi.

Miljoonia tonneja väkeviä myrkkykemikaaleja on lykätty luontoon. Nyt riittää.

Sanoo vesihuolto suunnittelija-/rakentajains. 35 vuoden kokemuksella.