Ympäristön puolesta Talvivaara Oy:n kaivostoimintaa vastaan.

Kommentoitu viesti

Näin korkean elintason maassa tarvitaan raaka-ainetta teollisuudelle.

#1 Ympäristön puolesta.

20.09.2011 20:00

Jospa se vesi ja järvet puhdistuisivat ajan saatossa kaivostoiminnan loputtua.Monet pajattavat turvetuotannon haitoista,kyllähän se luonto hoitaa asiat kuntoon ajallaan.
Tiedä vaikka paremmaksikin kaikki voi tulla.

Vastaukset

Huolestunut äiti

#3 Re: Ympäristön puolesta.

2011-09-21 01:40:51

#1: Näin korkean elintason maassa tarvitaan raaka-ainetta teollisuudelle. - Ympäristön puolesta. 

Kaivos toimii vedenjakaja-alueella. Suunniteltu toiminta-aika on 46 vuotta. Siitä lasketaan prosessivesiä Oulujoen vesistöön ja itäiseen Vuoksen vesistöön.  Kaivos ei ole pystynyt pitämään päästöjään kurissa ensimmäisinä toimintavuosinaankaan, miten se tulee pärjäämään uraaniläträyksen kanssa. Uraani otettaisiin pois, mutta jäljelle jäisi jopa 75 000 vuotta säteileviä tytärnuklideja uhkaksi ympäristölle.  Kyllä tuon toiminnan tuloksena Suomelle arvokkaat pohjavedetkin saastuvat, jos tuo yhtiö saa jatkaa törkeää ympäristön pilaamista.

asalone

#21 Jatkotoimenpiteet?

2011-10-21 22:37:15

Ois voinut tuohon adressin esitelmään kirjottaa, ollanko tätä adressia tosissaan sitten viemässä eteenpäin Talvivaaran tahoille tai kenties jopa isommille herroille? Vai onko tämä vaan taas yksi addressi, joka unohtuu ennen huomista... Sitten saatte allekirjoitukseni, jos tästä joku hyöty on ja asia viedään eteenpäin tietyn allekirjoittajamäärän/aikajakson jälkeen.