Asumisen Hinta Alas AHA !

Kommentoitu viesti

Jarkko Pesonen
Joensuu

#6 Tämä adressi osoittaa ymmärtämättömyyttä taloudesta

17.02.2010 13:00

Ei näin. Taloudesta mitään ymmärtämättömät hölmöt vaativat lisää säädöksiä kun säädöksistä nimenomaan pitäisi päästä eroon. Tässä adressissa ehdotetun säännöstelyn puuttuminen on nostanut hinnat sille tasolle, mitä ihmiset ovat valmiita maksamaan. Koska sijoittajat ovat huomanneet ihmisten asuntojentarpeen vuokrien nousun myötä, ovat myöskin asuntoihin sijoittaminen ja uusien asuntojen rakentaminen lähteneet jyrkkään nousuun. Näin markkinat sopeutuvat palvelemaan ihmisiä paremmin.

Mikäli tällainen idioottimainen säädös toteutuu, johtaa se asuntopulaan, sillä se tekee uusien asuntojen rakentamisesta kannattamatonta. Nykyinen korkea hintataso johtuu siitä, että poliitikot eivät ole kaavoituksessa sallineet markkinoiden tuottaa lisää asuntoja. Helsingin kaupunki omistaa esimerkiksi satoja hehtaareja viljapeltoja ja tuhansia hehtaareja metsiä. Jos nämä myytäisiin yksityisille, Helsinkiin tulisi muutamassa vuodessa kymmeniätuhansia asuntoja lisää ja näin asuntojen yleinen myyntihintataso ja vuokrataso laskisi.

Ei ihme, että maassa on talous heikoissa kantimissa kun kaltaisenne ihmiset pääsevät vaikuttamaan asioihin.

Vastaukset

sylvesteri2

#107 Re: Tämä adressi osoittaa ymmärtämättömyyttä taloudesta

2012-03-19 21:47:13

#6: Jarkko Pesonen - Tämä adressi osoittaa ymmärtämättömyyttä taloudesta

Nyt on vain niin että puhumme tästä päivästä, emme siitä mitä tapahtuu kun joskus myydään tontteja.

En usko että rakentaminen pysähtyy vaikka säännöstelläänkin.Päinvastoin pääsevät muutkin rakentamaan kuin muutamat isot yritykset. Ai että on oikein että vuokrat ovat kohtuuttoman korkeita ja ARA rahoittaa näin ahneita vuokranantajija + että  ihmiset hakevat sosiaaliluukulta asumistukea yhä enemmän ja sen taas maksamme me veronmaksajat.

Voi aikoja voi tapoja