Turkistarhaus kiellettävä!

Kommentoitu viesti

Niina Kärkäs
Helsinki

#2 Näkökulmaa näkökulmaan

18.02.2010 00:18

Olet oikeassa, mikään logiikka ei voi sovittaa yhteen lihantuotantoa ja eläinten hyvinvointia (vrt. www.sikatehtaat.fi). Ihminen pystyy kuitenkin omaa kulutuskäyttäytymistään muuttamalla vaikuttamaan "lihaeläinten" oloihin, ts. ryhtymällä vegaaniksi voi olla tukematta lihateollisuutta. Suomalaisen turkistarhauksen tuottamista turkiksista kuitenkin valtaosa menee vientiin. Tällöin ihminen ei voi omalla kulutuksellaan ottaa kantaa turkisteollisuuden alasajoon, vaan tarhaus on kiellettävä lailla. Toki turkiskauluksisen takin ostamattajättäminen ja turkissomisteita myyvien liikkeiden boikotointi on myös tärkeää, mutta sen vaikutus suomalaiseen turkisteollisuuteen on marginaalista. Suomi on esimerkiksi maailman 2. suurin ketunnahkojen tuottaja... something to be proud of??

Vastaukset

Vieras

#99 Re: Näkökulmaa näkökulmaan

2010-11-14 09:36:05

#2: Niina Kärkäs - Näkökulmaa näkökulmaan

Turkistarhaus on erittäin järkevä elinkeino maaseudulla asuville ihmisille. Kärsivä eläin ei tuota korkealuokkaista turkista.
Tuottaja, jonka tarhalla eläimet kärsivät, ei voi harjoittaa kannattavaa yritystoimintaa. Ihmisen tai eläimen kärsimys näkyy ensimmäisenä karvasta.
Annetaan tarhaajille jo vihdoinkin työrauha! Turkiksille on kova kysyntä maailmassa, siksi niitä myös tuotetaan.
Pahempia "turhakkeita", kuin turkis, ovat esim. televisio, stereot ym. joita nämä maaseudusta jo vieraantuneet rikolliset mielellään kyllä käyttävät.


Vieras

#438 Re: Näkökulmaa näkökulmaan

2011-10-15 19:52:24

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-02-13 19:29:10