Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kommentoitu viesti

Juho Taskila
Ii

#2

18.05.2010 08:15

Mielestäni uskonto voisi jäädä valinnaiseksi aineeksi yläasteelle ja lukioon. Ala-asteella käytäisiin läpi pääasiassa eri juhlapäivien merkitykset, jos sitäkään, jotta tällainen 'yleissivistävä' aspekti olisi esillä.
Televisio kyllä opettaa lapset muuten tietämään joulun kokis-jeesuksen ja pääsiäisen suklaamuna-jeesuksen.
Lisäksi noitavainot ja miekkakäännytys saisivat olla tärkeinä asioina esillä uskonnon tunneilla. Miekkakäännytys etenkin, siksihän tämäkin adressi on täällä.

Vastaukset

Eero Vuorela
VANTAA

#27 Oikeilla linjoilla olet Juho Taskila

2010-06-03 09:36:24

#2: Juho Taskila -

Uskontojen ja ja muiden aateiden evoluutio ja vaikutus yhteiskuntaan on hyvä perusopetuksessa yhdistää historian opetukseen.

Esimerkiksi yliopisto tasolla sitten kallonkutistajat ja yhteiskunta tieteilijät voisivat opiskella näitä asioita syvällisemmin. Varsinainen uskontokuntien "teologian" opetus pitää lopettaa yhteiskunnan varoilla.

Uskonnot, myös kristinusko, pitäisi jättää vain ja ainoastaan eri uskontokuntien omissa tilaisuuksissaan tapahtuvaksi toiminnaksi.

Jumala ompi linnamme ja vahva turva aivan

#412 Re: Elämä ilman Jeesusta on köyhää

2010-11-24 14:04:51

#2: Juho Taskila -  

 Minusta Tv ennenkaikkea käännyttää ihmiset pois elämän todellisista arvoista . Moni on sen kautta alkanut käsittää rakkauden pelkäksi lihalliseksi rakkaudeksi. Sitäkin se voi olla ,jos ihminen rakastaa puolisoaan todella muutoinkin-henkisellä ja hengellisellä tasolla.

Uskontoja on lukemattomia, mutta ainoastaan yksi on todella kuulemisen arvoinen- Jumalan ainoasyntyinen Poika on tullut maailmaan ihmiseksi, ja ottanut pois ihmiskunnan synnit- sinunkin, jos Hän vain saa herättää uskon sinussakin. Tässä suklaamuna ja kokisjeesuksella ei ole mitään tekemistä-pelkkää pilkantekoa.

Jeesus Kristus on lisäksi herätetty kuolleista ja Hän on ylösnoussut ja hallitsee ja tulee hallitsemaan pian , kunhan Hän ensin luo uudet taivaat ja uuden maan tämän entisen kadottua. Ennen Hänen toista tulemustaan Hän itse sanoo , että sitä edeltää mm nälänhätä ,maanjäristykset ,tulivuorten purkaukset monin paikoin: eikö se nyt näy jo ilmeiseltä?

Siksi kannatan lämpimästi uskontotuntien jatkumista. Lapset tarvii turvallisuutta tässä yhä enemmän paatumuksen tilaan vajoavassa maailmassa. Ei tarvita muuta miekkakäännytystä kuin sitä, että Jumalan Sana saa miekan tavoin vaikuttaa ihmisten sydämissä ja se sama miekka myös parantaa.