Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kommentoitu viesti

Tzippor
Vieras

#63 Menestyykö kirkko vain pakkovallalla?

18.06.2010 14:40

Puhut Suomesta jota ei ole pitkään aikaan ollut. Yhden ainoan uskonnon Suomi oli viimeksi olemassa Ruotsin vallan aikaan 1700-luvulla 1809 asti. Nykyään koulu (virallisesti) opettaa ei-tunnustuksellisesti uskontoa. Miten se onnistuu, on kyseenalaista. Laki vannoo kuitenkin "oman uskonnon" opetuksen nimiin. Tämä tarkoittaa muslimilapsille islamin opetusta, buddhalaisille buddhalaisopetusta bahaille bahai-opetusta - ja kaikki tämä lasten erottelua uskonnon perusteella eri ryhmiin. Tämä ei ainakaan edistä maahanmuuttajien kotoutumista. Heille muistutetaan, että he kuuluvat oikeasti "siihen toiseen" porukkaan. Outoa on myös, ettei kirkon jäsenellä Suomessa ole oikeutta itse päättää uskonnonharjoittamisensa ajasta, muodosta ja paikasta. Kouluissa tätä perustellaan sillä, että koululaiset ovat 18 ikävuoteen asti alaikäisiä, eivätkä täten esim. saa erota kirkosta ilman vanhempiensa suostumusta. Ja armeijassa rukoilutetaan täysi-ikäisiä ihmisiä käskystä rivissä...

Vastaukset

Ateisti
Vieras

#69 Väkivalta on uskonnon kasvualusta

2010-06-25 16:07:49

#63: Tzippor - Menestyykö kirkko vain pakkovallalla?

"Oman uskonnon opetus" koulussa on yhtä tunnustuksellista kuin opetus ennenkin. Kyseessä oli vain termin vaihto. Tunnustuksetonta uskonnonopetusta ei voi olla olemassa.

Uskonnonopetus ei kuitenkaan (viranomaisten mielestä) ole uskonnon harjoitusta.  Näin ollen se voi olla pakollista.

Erottelu ei synny koulussa vaan ihmiset tosiaan uskovat eri lailla ja erilaisiin jumaliin. On kunnia-asia, että opettajat koulussa huomioivat esim. ateistilapsen eivätkä pakota tätä uskonnonharjoitukseen.

Uskonnonharjoitus on Suomessa vapaaehtoista kaikille. Koulu ei voi pakottaa minkään ikäistä oppilasta uskonnonharjoitukseen, ei oman uskonnon harjoitukseenkaan. Perustuslain mukaan uskonnonharjoitukseen ei tarvitse osallistua, jos kokee sen omantunnon vastaiseksi. Sama koskee armeijaa. Jos pakottamista ilmaantuu, ottakaa yhteys rehtoriin tai komentajaan ja ellei tämä auta, poliisiin.