vr_lisämaksu

Kommentoitu viesti

Mira

#8 Re: Valivali

29.10.2011 12:02

#7: - Valivali

Tuo on sinun mielipiteesi. Suurin ongelma tässä lienee, että mikäli automaatti ei toimi, joutuu lipusta maksamaan enemmän. Tämä ei ole asiakkaan vika, jos VR:n laitteet ovat rikki, joten miksi asiakas joutuu silloin maksamaan enemmän? Sitä paitsi kaikilla ei ole esimerkiksi varaa hankkia lipun ostamiseen tarvittavia välineitä. Lisäksi lapset ja vanhukset ovat huonommassa asemassa, kun eivät osaa käyttää palveluita tai heidän vanhempansa eivät anna heidän hankkia esim. pankkikorttia. Automaateista ostaminen on monilla tutuin, helpoin jaehkä ainoakin tapa ostaa lippu.

 

Sitä paitsi, minua ainakaan ei hävetä tämä "valittaminen". Mielestäni tämä on enemmänkin asioihin vaikuttamista, sillä kun saamme tarpeeksi nimiä kasaan, lähetän tämän adressin VR:lle ja vetoan heihin, että tuota viittä euroa ei joutuisi maksamaan esimerkiksi silloin, kun automaatit eivät toimi.

Vastaukset

Haloo...

#9 Re: Re: Valivali

2011-10-30 12:59:40

#8: Mira - Re: Valivali

Asiakas joutuu maksamaan enemmän, jos ei ole kyennyt hankkimaan lippuaan tarpeeksi aikaisin. Kalliimmalla junasta ostetulla lipulla pyritään luonnollisestikin ohjaamaan lipunmyyntiä muualle, kuin juniin. Tällä pyritään rauhoittamaan junamatkoja esimerkiksi siltä, että paikattomat junasta ostaneet asiakkaat hyppivät penkiltä toiselle häiriten muita junassa. Lisäksi konduktöörit pystyvät keskittymään tärkeämpiin tehtäviin kuin lippujen myymiseen, joka ei todellakaan ole tärkein työ junassa. Mitä tulee lasten matkustamiseen ja tuohon pankkikorttivuodatukseen, niin Visa Electron käy kaikissa maksukanavissa, myös junassa.

Junalipun hankkimiseen tarvittavia välineitä ovat: raha, luotto, puhelin, netti, ja viitseliäisyys. Kaikkia asioita ei voida ihmisille valmiiksi pureskella. Joidenkin asioiden eteen pitää kyetä tekemään itsekin jotain. Jos jollain ei ole oikeasti varaa käydä kirjastossa missä saa ilmaiseksi nettiä käyttää, niin ei varmastikaan ole silloin varaa junaan tulla. Huvittaa, että nämä netittömyyteen vetoavat kommentit tulevat sellaisilta tahoilta jotka kirjoittavat niistä nettiin ja näin ollen ovat jatkuvasti koneen äärellä..

Mikäli haluatte vaikuttaa asioihin niin pitäisikö se kohdistaa oikeasti tärkeään kohteeseen, kuten asunnottomuus, vanhusten yksinäisyys, perheväkivalta tai rasismi? Jotenkin tekopyhää "vaikuttaa" junalippujen hinnoitteluun.

Arvaa huviksesi kuinka monta miljoonaa junamatkaa tehdään vuodessa VR:llä? Teillä on tätä kirjoitettaessa kasassa 155 nimeä. Tsemppiä lopun viiden miljoonan hankkimiseet, jotka muutoksen toteutus vaatii.