Ei nimettömiä lastensuojeluilmoituksia!

Kommentoitu viesti

Terppa
Vieras

#1 NImettömyys lapsen etu

15.07.2010 09:28

Se että ilmoituksen voi tehdä nimettömänä on vain lapsen etu, näin ilmoituksen tekemisen kynnys on matalampi ja sen voi tehdä vaikka jopa pelkäisi ilmoituksen kohdetta ja mahdollista kostoa ilmoituksen tekemisestä. Perätön ilmoitus tarkastetaan ja jos asiat on kunnossa asia raukeaa. Jos ei ole kunnossa niin sitten se viedään eteenpäin mutta puuttumisen kynnys tulee olla mahdollisimman matala. Lapsen tu ensin.

Vastaukset

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2010-07-15 09:29:01


Milka Huoponrn
Adressin tekijä

#4 Re: NImettömyys lapsen etu- Eri mieltä.

2010-09-29 18:55:01

#1: Terppa - NImettömyys lapsen etu 

 Toisaalta se on etu. Itsella on tiedossa sellainen tapaus, jossa on jätetty nimetön ilmoitus joka oli täysin perätön. Ilmoitus tarkastettiin mutta asia ei rauennut, turha, perätön ilmoitus varmaan pelkän kateuden takia! Ihmiset on todella itsekkäitä, ajattelemattomia kun eivät tajua että tälläinen ilmoitus ei ole leikin asia. Juttu meni eteenpäin, mutta paikkakunnalla missä tämä tapaus on sattunut, ei sosiaaliviranomaiset alkanut juttua tutkia paremmin, vaan teki nimettömästä lastensuojeluilmoituksesta merkinnän. Ja näitä tapauksia on kuulunut ympäri suomea... tässähän olisi viellä vaikka mitä tapauksia kerrottavana :)

sitä mieltä, että...

#7 Re: NImettömyys lapsen etu

2012-07-27 10:44:05

#1: Terppa - NImettömyys lapsen etu

Nimettömyys ei ole lapsen eikä kenekään muunkaan etu lastensuojeilmoituksissa. Ei etenkään erotilanteissa, joissa lastensuojeluilmoituksia saatetaan taehtailla aivan millaisia tahansa toisesta vanhemmasta koko suvun voimin. Lapsi on tällaisessa tilanteessa välikäsi, joka joutuu kohtuuttoman tutkimisen ja ryöpytyksen kohteeksi muutenkin haastavassa tilanteessa.

Nimettömien lastensuojeluilmoitusten mahdollistamisen taustalla on sinänsä hyvä ja kaunis ajatus, mutta valitettavasti asia kääntyy negatiiviseksi käytännön katkerissa tilanteissa.