vr_lisämaksu

Kommentoitu viesti

pena

#14 Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

02.11.2011 07:05

#13: Sami - Tukehtukaa kaviaareihinne.

Kuuleppas Sami. Mikään ei ole typerämpää, kuin matkustaa jyväskylästä helsinkiin ja ensi töikseen junassa häätää paikaltaan se laukkuineen penkin vallannut paikaton lievestuoreen mummo tai päätään aukova teinilauma. Sen verran kovat lippuhinnat meille kaikille, että siihen hintaan pitää saada matkustaa rauhassa. Ostakaa lippunne etukäteen kuten me muutkin ja lopettakaa tuo aiheeton ruikutus.

Ja mikäli et itse edes mielelläsi junaa käytä, niin miksi sitten avaudut tänne?

Vastaukset

Mira

#15 Re: Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

2011-11-02 17:43:42

#14: pena - Re: Tukehtukaa kaviaareihinne.

Kaviaareihinne? hah.

Ymmärrän kyllä, mikäli omalla paikalla istuu joku, niin silloin voi pyytää tätä siirtymään. Itse olen aina kuitenkinkin nähnyt kuinka paikaton siirtyy mukisematta pois tieltä, mutta ikävää, jos kohdallesi on sattunut muunlaista käytöstä. Itsehän en edes viitsi pyytää paikallani istuvaa vaihtamaan paikkaa, vaan yritän itse etsiä vapaan paikan, jottei toisen tarvitsisi nousta. En silti vaadi muidenkin käyttäytyvän näin.

 

Lipun etukäteen ostaminen ei ole mahdollista, jos ei tiedä milloin palaa. Esimerkiksi jos menet Orivedeltä Tampereelle, et tiedä välttämättä millä junalla tulet takaisin. Aina ei tiedä kuinka paljon aikaa menee siihen, mitä aikoo tehdä. Oli kyseessä sitten läärikäynti tai sukulaisen moikkaus. Jos lipun ostaa netistä, ei sitä voi muuttaa (ainakaan ilman jäätäviä lisämaksuja), mikäli olen oikein käsittänyt.

 

Jos olisit pena lukenut tarkemmin, olisit huomannut, että sami sanoi, ettei aio jatkossa käyttää junaa, koska on tuo lisämaksu. Tulee halvemmaksi mennä vaikka bussilla. Ei ole muuten sami ainoa tietämäni, joka ottaa tuon asenteen. Tosi paljon olen kuullut, että he aikovat käyttää jatkossa vaikka omaa autoa, mikä ei mielestäni ole hyväksi sitten ympäristöllekään. Ihmiset vaan ovat saaneet tarpeekseen VR:n temppuilusta, oli kyseessä sitten myöhästelyt tai nämä uudet muutokset.

 

Olen myös itse huomannut, ettei VR:n nettisivut aina toimi. Erityisesti tuo verkkokauppa, joka lataa hyvin hitaasti ja pätkii välillä. Ei paljoa naurata sekään.

 

Haluaisin myös tuoda esille erään tänään kuulemani asian. Kaverini kertoi kuinka hän matkustaessaan koiransa kanssa ei pystynyt ostamaan lippua toimivasta automaatista, koska sen mukaan junan eläinvaunu oli täynnä. Hän yritti ostaa myös normilippua, mutta ei olisi pystynyt silloin maksamaan lemmikistään. Niinpä hän oli mennyt junaan ja eläinvaunuun, jossa ei ollut kuin muutama muu asiakas, ja joutunut maksamaan tuon 5e kaiken muun lisäksi.