Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Kommentoitu viesti

Tiedoksi:

#3 Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa:

04.11.2011 00:45

Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa: "Suomi väärässä rintamassa"
http://www.kd.fi/KD/www/fi/index.php

 

Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa: "Suomi väärässä rintamassa"

03.11.2011

http://www.kd.fi/__we_thumbs__/11907_22_Paivi_600_pienempi.png...

Sisäasiainministeri ja Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ihmettelee kolumnissaan, miksi Suomi asettui tukemaan palestiinalaisalueiden ottamista YK:n tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon täysjäseneksi.

– Palestiinan valtion profiilin nostaminen kohti itsenäistä valtiota riitaisella tavalla voi kärjistää Lähi-idän konfliktia ja estää rauhan löytymiseksi tarvittavia kompromisseja, hän kirjoittaa.

Räsänen korostaa, että vakavia turvallisuusongelmia, Jerusalemin ja palestiinalaispakolaisten asemaa sekä rajalinjauksia ei ratkaista tällä menettelyllä.

– Edellytyksenä luottamuksen kasvamiselle on se, että israelilaiset ja palestiinalaiset sopivat kiistakysymyksistä keskenään. Palestiinan valtiota ei pidä tunnustaa ilman Israelin valtion kanssa neuvoteltua rauhansopimusta. Suomen ja EU:n pitää ensisijaisesti tukea pyrkimyksiä rauhaan saamalla rauhanneuvottelut käyntiin pikaisesti, Räsänen kirjoittaa.

– On tärkeää, että Lähi-idän kvartetin (EU, YK, Venäjä ja Yhdysvallat) palestiinalaisille asettamat ehdot toteutuvat. Terrorismista tulee luopua, Israelin valtio tunnustaa ja aiempia sopimuksia kunnioittaa. Suomi oli tässä äänestyksessä väärässä rintamassa.

Vastaan äänestäneiden joukossa olivat Israelin ja Yhdysvaltojen lisäksi muun muassa Ruotsi, Saksa, Kanada ja Australia. Äänestämättä jätti 52 maata, mukaan lukien Britannia. Päätös tehtiin muun muassa Yhdysvaltojen vastustuksesta huolimatta. Yhdysvallat ilmoitti vetävänsä rahoituksensa Unescolta.

– Suomen ulkopolitiikkaa johtaa presidentti yhdessä valtioneuvoston kanssa. Käytännössä presidentin asema tässä on edelleen hyvin vahva. Kysymys Palestiinan valtiollisesta tunnustamisesta jää todennäköisesti keväällä valittavan presidentin kaudelle, Räsänen toteaa.

Päivi Räsäsen kolumni julkaistiin 3.11.2011 ilmestyneessä KD-viikkolehdessä.

 

 

Vastaukset

Eeva Virolainen

#23 Re: Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa:

2011-11-04 12:24:34

#3: Tiedoksi: - Ministeri Päivi Räsänen ihmettelee Suomen äänestyskäyttäytymistä Unescossa:  

 Minä ihmettelen suunnattomasti, miksi Päivi et puuttunut asiaan ennen äänestystä? Miksi vasta nyt, kun äänestys on jo suoritettu?




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…