Virtain Yhtenäiskoulu

Kommentoitu viesti

Tytti

#23 Re: Faktoja

10.11.2016 19:51

#11: Faktoja - Faktoja 

Niin, no eihän kukaan olekaan väittänyt, että yhtenäiskoulu maksaisi saman kuin pelkkä yläkoulu. Mutta jos yläkoulun hintaan lisätään se kolme miljoonaa, joka on laskettu A-insinöörien toimesta Rantatien koulun korjauskustannukseksi, ei enää kovin kauas jäädä.  Ja ihan faktoina: opetushallituksen suosituksen mukaan 500 oppilaan koulun neliömäärä olisi 6700 neliötä, kunnallinen rakentaminen maksaa suunnilleen 2000 +- euroa neliömetriltä. Jokainen voi laskea hinnan helposti. Suositusneliöt löytyvät täältä:  (Sivun oikeassa laidassa pdf -tiedosto).

Ja sitten se homekoulusana... home on yleisnimitys kansankielessä kaikille rakenteista löytyville mikrobeille ja sädesienille, jotka ovat jopa vaarallisempia ihmiselle kuin pelkkä home. Ja tosiasia on, että rakenteista on löytynyt mikrobeja, haitallisia yhdisteitä ja sädesientä.

Vastaukset

raksalta moro

#25 Re: Re: Faktoja

2016-11-11 20:26:13

#23: Tytti - Re: Faktoja 

 Kannattais varmaan ottaa tosiaan se ilmastointilaitteen korvausilma ulkoa eikä imuttaa alipaineella betoniseinää. Loppuis monet epäpuhtaudet hengitysilmasta.

Viisautta ois myös tunnustaa, ettei uutta rakentamalla aina saada hyvää: nykyiset levyt ja pinnoitteet sisältävät kemikaalicoctaileja, joiden terveysvaikutuksista ei kukaan tiedä.

Notta faktoista jos keskustellaan...