Maahanmuuttajien tuet

Kommentoitu viesti

Petri Mäkinen
Adressin tekijä

#35 Levittäkää adressia..

17.09.2010 23:10

Paljonko turvapaikanhakijoille maksetaan toimeentulotukea?

Turvapaikanhakijoille maksetaan toimeentulotuen perusosaa rahana 30 % vähemmän kuin muille Suomessa asuville, sillä he saavat osan tuesta hyödykkeinä (esim. voivat katsella televisiota, käyttää internetiä ja saavat siivousvälineitä ja -tarvikkeita vastaanottokeskuksessa). Esimerkiksi aikuisen, yksinasuvan turvapaikanhakijan toimeentulotuki on 292,22 euroa kuussa. Perusosalla turvapaikanhakija hankkii ruokansa ja vaatteensa sekä maksaa vähäiset terveydenhoitomenonsa ja muut kulunsa. Jos turvapaikanhakija saa vastaanottokeskuksessa kaikki päivän ateriat, hänen perusosansa vähenee 79 %. Jos hän kieltäytyy kielenopetuksesta ja muusta toiminnasta, voidaan tukea vähentää 20 % väliaikaisesti. Turvapaikanhakija ei saa sairausvakuutusta, lapsilisää eikä muitakaan asumiseen perustuvia sosiaalietuuksia.

http://www.intermin.fi/intermin/home.nsf/pages/6702D58008FF8820C225770D0026EC7B#Paljonkoturvapaikanhakijoillemaksetaan

Eli he saavat ilmaisen asumisen, "tv-luvat" ym..

Mitä suomalaiselle opiskelijalle jää käteen asumistuen ja opintotuen jälkeen kun siitä vähennetään vuokra (suurimalla osalla ei riitä edes vuokraan, vai mistä löydät kaupungista edes yksiön alle 450e mikä on opintotuki+asumislisä yhteensä.),  tv-lupamaksut, internet.. ehkä korkeintaan rahat riittää vuokraan ja muutamaan tonnikalapurkkiin ja makarooniin, jos niihinkään. Opiskelu on yleensä täysipäiväistä ja suurin osa uhrautuu vielä iltaisin menemään töihin mm. kaupankassalle saadakseen lisää rahaa elämiseen.

Onko tämä oikeudenmukaista...??

Vastaukset

however

#2391 Re: Levittäkää adressia..

2014-06-20 16:41:11

#35: Petri Mäkinen - Levittäkää adressia..

Ja vastaanottokeskus järjestää älypuhelimenkin ihan jokaiselle, joten  vähän mietityttää mitä kaikkea muuta.

Tuskinpa se ikiomaälypuhelin nyt ihan ensimmäisiä asioita on mitä tarvitaan, kaipa keskuksessa nyt puhelin pitää olla yhteiseen käyttöön näitä välttämättömiä puheluita varten.

Ja kuka tämänkin maksaa, no veronmaksajapa tietysti. Ei sitten ihme, ettei näistä tulijoista koituvia kustannuksia haluta julkisuuteen ilmoittaa, tulee häpeämättömän suuria loppusummia, kun samaan aikaan maan omia köyhiä köyhdytetään entistä kovaotteisemmin varsinaisen jenkkimalliin.

No ilmastonmuutos tuonee tähänkin helpotusta, pakkasiin ei palellu enää niin  paljon  kodittomia, kun niitä pakkasia ei kohta enää ole, joten kiristystä voi jatkaa ihan oikeaan jenkkityyliin.

Pääasia, että saadaan maahan tulevat asutettua merenrantanäkymille ja kalustettua heille arvoonsa sopivat riittävän tilavat kämpät.