Valtion retkeilyalueiden metsien hakkuut on lopetettava

Kommentoitu viesti


Vieras

#28 Re: Re: Re:

16.01.2012 13:46

#27: - Re: Re:

Hakkuun jäljet häviävät n. viidessä vuodessa ja taimikkokin on yli miehen mittaista, joten mitään pysyvää "tuhoa" niistä ei aiheudu. Kuvissa näkyvistä ylitiheistä nuorista metsistä ei koskaan tule järeitä "erämaisia" metsiä, ellei niitä jostain vähän harvenneta.

Vastaukset

MP

#34 Re: Re: Re: Re:

2012-01-16 17:44:19

#28: - Re: Re: Re:

"Hakkuun jäljet häviävät n. viidessä vuodessa ja taimikkokin on yli miehen mittaista, joten mitään pysyvää "tuhoa" niistä ei aiheudu. Kuvissa näkyvistä ylitiheistä nuorista metsistä ei koskaan tule järeitä "erämaisia" metsiä, ellei niitä jostain vähän harvenneta."

Noin kirjoitti n:o 27. Oletko ollenkaan huomioinut, etteivät hakkuun jäljet edes "arpeudu" viidessä vuodessa pohjoisissa erämaaolosuhteissa? Hossa sentään on niillä leveysasteilla, ettei sellaisesta ole toivoakaan edes 20 vuodessa. Katso Lapin metsien aukkoja, arvioi ja arvaa uudestaan. Kasvuolosuhteet ovat Hossassa täydellisesti toisenlaiset kuin eteläisessä Suomessa. Hölmöä sanailua 27:lta.

Aukkoihin vähitellen syntyvä mäntyrääseikkö ei muistuta erämaata saati metsää kuin Nils Osaran ja Eljas Pohtilan tavoin ajattelevien silmissä. Talousrääseikköä se hakkuiden jälkeen on ja siitähän ei Natura-alueilla pitäisi olla kysymys. Lähtökohdat erämaisen metsän hoidossa ovat täydellisesti aivan muuta.