Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Kommentoitu viesti

Kakkaa se possu Rovaniemelläkin!

#6 Lähiruokaa kuluttajille!

20.03.2012 19:03

Ihmiset vieraantuvat normaalista elämästä merkillisesti kun ruoan alkutuotannon tuoksutkin jo ärsyttävät. Ihmiset ovat välillä kummallisia. Vai pitäisikö sanoa peruskuluttajat. :D
Lähiruoka on kestävää kehitystä eikä päinvastoin.
Se että ravintoa kuljetetaan pitkien matkojen päästä suuriin taajamiin ei voi kovin järkevää olla nykyisillä kuljetuskustannuksilla. Itsekkyyttä on aivan liikaa havaittavissa tällaisissa valituksissa.
Utsjoellako ravinto pitäisi mielestänne tuottaa?

Vastaukset

Lähiruokaa perheviljelmäpohjalta, kiitos!

#8 Re: Lähiruokaa kuluttajille!

2012-03-20 20:07:17

#6: Kakkaa se possu Rovaniemelläkin! - Lähiruokaa kuluttajille!

Kukaan ei vastusta perheviljelmäpohjaista maataloutta, eikä lähituotantoa. Tässä sikayksikössä on kyse tehdasmaisesta tuotannosta. Sikatehtaiden paikka pitää valita niin, että muille aiheutuu mahdollisimman vähän harmia. Yksiköitä ei tarvitse viedä Rovaniemelle asti. Nykyinen peltoaukealla sijaitseva yksikkö on jo suuri tähän kuntakeskuksien kylkeen. Alituvalla on olemassa 1250 emakon sikala. Tuleva laajennus 10-kertaistaa nykyisen eläinmäärän n. 12 000 eläimeen. Sonnan levitykseen tarvitaan lähes 6000 hehtaaria levitysalaa. Sontaa suunnitellulta yksilöltä tulee yli 70 000 kuutiota, jota aiotaan käsitellä biokaasulaitoksessa. Rikkivedyn eli mädäntyneen kananmunan löyhkä kulkeutuu kilometrien päähän. Siansontaa ja muita esim. ruuan tähteitä ja raatoja käsitellään biolaitoksessa joka päivä, joten haju on jatkuvaa. Kaikki halukkaat voivat mennä tutustumaan biokaasulaitoksen hajuun Vehmaalle tai Topinojalle. Eräs henkilö oksensi vielä kaksi päivää vierailun jälkeen. Voimme kertoa, että kyseessä ei ole todellakaan normaali maaseudun haju. Haluaisitko tällaisen yksikön vieressä asua. Tässä on kyse muidenkin ihmisten oikeuksista kuin tehdaslaitoksen "omistajasta" ( todellinen omistaja on tietenkin pankki ja teurastamo ). Maskun ja Nousiasten alueella kiinteistöjen ja tonttimaan arvot tulevat romahtamaan, ja kaikki sikalan lähettyvillä asuvat eivät voi muuttaa pois. Suursikalan vieressä olevalle pienkiinteistölle ei löydy ostajaa ja suuri osa naapureista on maatalousyrittäjiä, jotka eivät voi viedä maatilaansa muualle. Ja Maskussa ja Nousiaisissa tulevista veronmaksajista voi vain haaveilla. Me asukkaat olemme talomme ja kiinteistömme ostaneet ennen suursikalasuunnitelman julkituloa. Sikalan paikka on jossakin muualla kuin peltoaukealla lähellä kuntakeskuksia.

OHOHOHO

#13 Re: Lähiruokaa kuluttajille!

2012-03-21 15:11:17

#6: Kakkaa se possu Rovaniemelläkin! - Lähiruokaa kuluttajille!

Taas on joku niin irti todellisuudesta. HERÄÄ!!!! Kysymys ei todellakaan mistään lähiposssulasta vaan jostain ihan muusta. Ei näitä kukaan halua sen enempää utsjoelle kuin tännekkään vaan mieluummin hajautetaan pienempiin yksiköihin ympäri maata ja näin saadaan oikeasti sitä lähipossua jonka ei ole tarvinnut missään tehtaassa elää elämäänsä, eikä kuormiteta yhtä aluetta liikaa. Tuosta määrästä sikoja tulee ihan käsittämätön määrä ulostettakin mikä ei todellakaan itsestään häviä ja täällä ei ole sen vertaa peltoa että sen niille saisi niin levitettyä ettei se ala kuormittamaan ravinteilla vesistöä.

Tässä kannattaisi myös Naantalin herätä mitä ollaan tekemässä sillä tuo kaikki ylimääräinen ravinne laskee sinne kylpylän viereen ja pilaa todella nopeasti ne vedet. Olettaisin että ylen areenasta löytyy vielä se dokkari missä on tutkittu mitä nuo tehdassikalat aiheuttaa luonnolle, ne tosiaan ajaa sen lietteen vaan pelloille vaikka se pelto ei enää pysty vastaanottamaan (vaikka tottakai niin väittävät) vaan ne kaikki ravinteet liukenee ojien kautta hirvijokeen ja siitä naantalin rantavesistöön.


Vieras

#258 Re: Lähiruokaa kuluttajille!

2012-04-18 11:53:49

#6: Kakkaa se possu Rovaniemelläkin! - Lähiruokaa kuluttajille! 

 Voi hyvä tavaton, tulkaa tutustumaan Vehmaalle, saatte vastauksen sikalan haitoista, kärpäset jatkuva rekkaliikenne, lietteen levitys. Jos alle hehtaarin alueelle levitetään säännöistä välittämättä tuhansia kuutioita lietettä, kyllä se haisee ja vie hengityksen. Suursikalassa tuotettu liha ei ole mitään lähiruokaan, ei lähelläkään. Minusta Vehmaan sikalat ovat samanlaisia sikatehtaita. Kyllä 3000 sikaa saman katon alla on jo tehdas. Vehmaalainen lampaanliha on lähiruokaa ja sitä saa omasta osuuskaupasta.