Kotimaista ruokaa Vantaan kouluihin ja päiväkoteihin

Kommentoitu viesti

Maikki

#29 Onko selvityksiä ruuasta saatu?

03.05.2012 17:52

Onko adressin alkuunpanija saanut vastauksia ja jos on, mitä vastattiin? Kiinnostaisi tietää ihan asiallisesti, mitkä asiat tässä ovat ne, joiden muuttamiseksi pitää ryhtyä toimimaan. Kannatan yhteistyötä kunnan virkailijoiden ja poliitikkojen kanssa. Kaikki ihmiset toimivat myötäkarvaisemmin, kun heihin suhtautuu asiallisesti kunnioittaen. Sellaista suhteutumistahan me itsekin toisilta toivomme.

Annikan "hätähuuto" oli aiheellinen - olemme kaikki samassa veneessä. Toisten syytteleminen ei aiheuta muuta kuin pahaa mieltä ja sen myötä vastarintaa. Ei kukaan mielellään asioi riidanhaastajien ja uhkailijoiden kanssa, joten asennoidutaan itse myönteisesti ja yhteistyöhaluisesti niin saamme nopeammin laivan käännetyksi paremmalle kurssille.

Vastaukset


Vieras

#30 Re: Onko selvityksiä ruuasta saatu?

2012-05-04 08:59:27

#29: Maikki - Onko selvityksiä ruuasta saatu? 

 Tällaisena tavallisena ihmisenä ihmetyttää miten voi olla mahdollista, että ruoan tuominen toiselta puolen maapalloa tulee vielä halvemmaksi kuin kotimaassa tuotettu. Olisiko meillä tässä hyvinvointivaltiossa peiliin katsomisen paikka. Joka maassa näyttää omassa maassa tuotettu ruoka olevan sitä parasta, puhtainta ja ainoaa oikeaa. Mielikuvien pohjalta on päätöksiä ehkä tosi hankala perustella. Ehkä yhteistyön lisäämisellä tuottajienkin kesken voitaisiin kuluja pienentää vaikka kuljetusten osalta, jolloin kaikki voisivat hyötyä tilanteesta ja tulisi se yleisesti viljelty ympäristönäkökulmakin huomioitua.