EU:n ulkopuolelta tulevien ulkomaalaisten oikeutta ostaa Suomesta maata tai kiinteistöjä tulisi rajo

Kommentoitu viesti

Markku Suonvieri
Joutseno

#15 mökkimaat

05.07.2007 22:07

Kyllähän ne mökkitontit ajan kanssa katoaa tavallisen palkansaajan ulottumattomiin. Vaikka rantaa on paljon , niin ei mikään mahdottomia kestä, nykyisellä ostovauhdilla. Kun tontteja ostetaan kerralla kolmekin kappaletta ja keskelle vain rakennetaan, jotta saa olla rauhassa, on siinä kolme tonttia aina pois Suomesta. Wladimir ostaa aina tinkimättä, ilman muuta se vääristää kauppaa. Toiseen suuntaan hinta hinta vääristyy niillä tonteilla jossa on venäläinen naapuri, mielummin Suomalainen haluaa mökin ilman venäläistä aksenttia.

Tilanne muuttuu hitaasti ja meillä on mittava ongelma, ellei asiaan puututa nopeasti. Muutoksen näennäinen hitaus hämää ja siinä vaiheessa kun suomalainen omistaa mökin vain perinnon kautta, tai varallisuus on jotain muuta kun "kadunmiehen" , voidaan todeta Suomeen syntyneen uusi väestöryhmä, "rikkaat mökinomistajat".

Perintömökitkin siirtyy ulkomaalaisomistukseen näin: sisarusparvi on vuosia pitänyt mökkiä "kimppamökkinä", kuitenkin vuodet vierii ja mökki rapistuu, ei haluta tehdä suuria investointeja koska mökkiä ei tavallaan omista kukaan kunnolla. Kaikilla on jälkikasvua ja ryhdytään miettimään mökille uuttaa omistajaa, ensimmäiseksi syntyy riita. Mökin arvo todetaan aika hyväksi ja sisarosuudet on uudelle omistajalle sita rankemmat mitä enemmän on jakajia, veljelle tarvis antaa vain puolet mökin arvosta, vaan entäpäs jos jakajia on viisi? Olenko ymmärtänyt tämän perinnönjaon oikein? verot vielä päälle!
...........riita jatkuu, todetaan ettei kukaan pysty lunastamaan mökkiä omakseen ja perintöosuuksien vahtijoita riittää. Siis, myyntiin......tässä vaiheessa sitten nahkatakin helma heilahtaa ja raha yllättäen löytyy.

Vastaukset

Vieras

#37 Re: mökkimaat

2010-09-01 08:49:40