Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Kommentoitu viesti

Krista Jännäri
Vieras

#117 VR vauhdittamassa peruspalvelujen alasajoa Tuusulassa?

29.12.2010 01:32

Jokela on Tuusulan ainoa rautatieasema. Ja palvelee samalla myös koko pohjoista osaa Nurmijärven kuntaa. Jos lipunmyynti ja asemarakennus suljetaan, seuraa siitä ennen pitkää se, ettei Jokelassa, eli käytännössä koko Tuusulan kunnan alueella tulevaisuudessa jonkun ajan kuluttua enää seisahda junatkaan.

Mistä löytyvät nyt ne kunnalliset päättäjät Tuusulassa ja vaikuttajat KUUMA-seudulla, jotka nousevat estämään sen, ettei julkisen liikenteen käyttäjiä taluteta kuin pässiä narussa hyväksymään hiljaa se, että VR:n palvelut romahtavat liki nollaan pääkaupunkiseudulla Tuusulan osalta.

Jokela on kasvava ja kehittyvä taajama, jonka asukkaista suurin osa käy työssä tai opiskelee muualla pääkaupunkiseudulla. Bussiyhteyksissä ei ole kehumista ja rautatieasema on käytännössä ainoa henkireikä maailmalle niille lähistön asukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta tai halua istua henkilöautoissaan lisäämässä moottoriteiden aamuruuhkia.

Jokelan aseman sulkemisesta kärsivät eniten juuri ne, joilla on vähiten varaa vaihtoehtoihin. Nuoret, lapsiperheet, vanhukset ja pienituloiset. Mutta näyttää siltä, ettei VR:n kallispalkkainen suunnittelija punakynineen piittaa hiukkaakaan, odotellaanko Jokelassa talvipakkasella junaa lämmitetyssä asemarakennuksessa vai kyhjötetäänkö kinoksessa odottamassa sitä yhtä myöhässä olevaa junaa kymmenestä, joka pysähtyy pelkälle seisakkeelle.

Piitataan siis itse itsestämme. Minä en ainakaan lakkautusta purematta niele. Pienellä miettimisellä uskon VR:n löytävän tehokkaammankin tavan säästää ja tehdä tulosta kuin sulkemalla Tuusulan ainoan rautatieaseman.

Joku raja taloudellisten voittojen maksimoinnilla ja tavallisten kansalaisten palvelun minimoinnilla pitää olla. Ja jotain järkeä siinä, missä säästetään ja miten.

Vastaukset

Krista Jännäri
Vieras

#118 Re: VR vauhdittamassa peruspalvelujen alasajoa Tuusulassa?

2010-12-29 01:36:04