Äänekoskella koiran tappaneille pysyvä eläintenpitokielto

Kommentoitu viesti

huntteri 88
Vieras

#134 Re: mikä on

29.12.2010 16:08

#102: pentti - mikä on 

No hyvää päivää Pentti, koira on jalostettu villieläimestä, ihmisen ystäväksi ja lemmikiksi!! Sen luonne on muokattu sopivaksi ismisen elinympäristöön, eli luonnolliset vietit on viety käytännössä pois, niinkuin susilla tappaminen.. Itse olen metsästäjä ja en ikinä pysty lopettamaan koiraani itse ampumalla, tiedän, että sitä kyllä tapahtuu ja jos näin tehdään on koirat silti metsästäjille niin tärkeitä, että ei ne ihan vahingossa jalkaan niitä ammu!! Joku raja tähänkin on sun vedettävä, jos vertaat jänistä ja koiraa, tämähän on täysin käsittämätöntä, jänis on riistaeläin joita metsästetään ja niille on metsästysajat ja ne on villejä, toisin kuin koirat.. jos metsällä sattuu huono osuma ja jänis  ei hetikuolekkaan, on tämän vuoksi mukana hyvä olla  juuri se koira, ihmisen suurin apu metsällä hyvän kirsunsa takia! Näin voit mahdollisimman nopeasti lopettaa eläimen kärsimykset..

 

Yksi asia mikä minua metsästäjänä ihmetyttää kuitenkin, suuri osa täällä kirjoittaneistakin on varmaan susien puolesta, ettei niitä saisi tappaa... Kerron teille tilanteen (ja näitä täällä päin on todellakin jo liian useita) Pari vuotta sitten täällä Kainuussa sudet tappoivat metsästyskoiran, väitätkö siis, että tässä koira onselvinnyt ilman minkäänlaista kärsimystä? Samoiten kuin tuon jäniksen kanssa, loppujen lopuksi omistaja jäljitti koiransa tutkapannan avulla ja jäljellä oli pää, selkäranka ja pari hassua kylkiluuta.. Joten mitä jos jättäisitte vertailun villieläimistä, ihmisen ystäviin ja lemmikkeihin.. 

Vastaukset

patu
Vieras

#135 Re: Re: mikä on

2010-12-29 16:36:49

#134: huntteri 88 - Re: mikä on 

Lisäisin myös, että noihin villieläimiin, että sitten kun sudet  sun muut pedotalkaa vahingoittaa ihmisen omaisuutta ja olemaan vaarkasi(esim. pikkulapsille koulumatkoilla) on niiden kantaa rajattava, en ymmärrä miksi jo lukuiset koiran menetykset susien toimesta soita kelloja suuressa salissa Brysselissä.  Joku voi kysyä, että mitä oikeutta ihmisillä on päättää susien niinkuin minkään muunkaan eläimen kohtalosta, tulee karutotuus esiin.. Tervetuloa kivikaudelle, mutta eikö kuitenkin ole yksi laki:"vahvimmat ovat yhteiskunnan huipulla!" ja tämän perusteella mielestämme meillä täällä susien keskellä tulisi olla oikeus rajoittaa niiden kantaa, ilman, että loputkin hyvistä metsästyskoiristamme jäävät suden suuhun, tai mikä pahempaa joku pikkulapsista joutuu koulumatkallaan suden tielle. Tilanteita on ollut, jolloin metsästäjä on ampunut suden joka on käynyt koiran kimppuun, ja tästä usein joutunut maksamaan hirveät summat sakkoja valtiolle, käsittämätöntä! Ne jotka ei ymmärrä mielipidettäni, voisivat tulla joskus korpikainuuseen, vaikka Kuhmon ja Sotkamon rajamaastoon, missä on ihan asutusta, ja katsomaan minkälaista se elämä täällä on. Omalta kohdallani kerron vielä sen, että yksikin susi  ei minun koiraanki  koske, tai jos koskee, se oli sen viimeinen tekonsa! ;) Näin se luonnonkiertokulku menee, suojelen laumanjäseniäni!