Prepulsid-lääkkeen tuotantoa ei saa lopettaa

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

12.10.2012 19:19

Meillä ko lääke on ainut koko apteekin tarjonnasta josta lapselle ei tullut allergiaa. Ollaan kokeiltu kaikki muut joista oireet on ollut tolkuttomasta oksentamisesta veltoksi, hengenahdistus, ihottumaa, suoliperäiset allergiaoireet.

Vastaukset


Vieras

#2 Re:

2012-10-13 12:16:33

Meille prepulsid oli pelastus. 6kk ikäinen vauva lopetti syömisen, muut lääkkeet ei auttanut ja ruokatorvi tulehtui. Osastolla nenämahaletkussa oltaisiin ilman tätä lääkettä.


Vieras

#15 Re: Hieman syitä lopettamiselle

2012-10-22 22:28:46

#1: -

Ymmärrän toisaalta lopettamisen. En tiedä miten uskaltaisin omalle lapselleni antaa lääketää joka voi aiheuttaa sydänoireita ja joka ei ole Suomen markkinoilla, eikä sen mukana ole pakkasusselostetta.

Eri lähteistä koottua tietoa:
"Lääkkeen on havaittu aiheuttavan sydänsivuvaikutuksia, jotka näkyvät EKG:ssä"

"prepulsidin on todettu vaikuttavan haitallisesti sydämeen,mikäli käyrän Q-T-väli on luonnostaan epänormaalin pitkä"

"aiheutti ripulin ja vatsakouristuksia"

Seuraava ehkä kertookin jo aika hyvin homman nimen:
"Lääkitykseksi ipana sai prepulsidin. Ihmettelin, kun kyseisestä lääkkeestä ei löytynyt kunnollista tietoa, eikä pakkausselostetta ollut mukana. Tietenkin selvittelin, miksi ei ole, kun tarvitsis tietää vähän sivuvaikutuksista ym. Tämä onkin näköjään tosi vaiettua tietoa. Sain viimeinkin "pakkausselosteen" ja sitä on kaikki tahot nyt sitten udellut, että mistä sain tiedon. Kyseinen lääke ei ole Suomen markkinoilla, joten siinä ei tarvitse mitään selosteita olla. Meidän apteekista sanottiin, ettei valmistaja haluaisi antaa tietoja, lääkärin tulisi kertoa oleellisimmat."

http://keskustelu.plaza.fi/sinkut/sinkun-elamaa/1534344/otso/sivu4/

 

Ja tässä googlaamisen tulos, pakkausseloste, ainut mikä löytyi:

http://www.myhealthbox.eu/fi/FI/farmaco/AAPharmaOy/PREPULSID/538199