Ambulanssien välitön lähtövalmius koko Pirkanmaalle

Kommentoitu viesti

XX-421

#8 Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

30.10.2012 13:31

#2: Ensihoitaja periferiasta - Re: Poliittinen päätöskö ?

Täsmälleen samaa mieltä kanssasi. Valitettavasti tämä välitön lähtövalmius ei tule koskaan toteutumaan juuri tuon rahan takia. Toinen syy jonka olen viime vuosina huomannut, on se, että näihin "maalaislansseihin" ei riitä väkeä koska ne ovat perustasolla. Nykyisin kun ensihoito on trendi niinkuin poliisin ammatti oli 10-vuotta sitten, pitää työskennellä suuren kaupungin hoitoyksikössä, jotta on IN. Perustasolla ja pikku kunnissa työskentelevät ovat tolloja ja luusereita, eihän niillä ole edes puolen lanssin varusteet vyöllä... Noh, takaisin asiaan. Ikävä tosiasia on se että kunnat ja palveluntilaajat eivät halua maksaa palvelusta. Ensihoito on se paha mörkö joka vie kunnan rahat,vaikka sitä tarvittaisiin muuallekkin(Esim. kunnan päättäjien viron reissuun) Lisäksi nämä suomalaisen yksityisen sairaankuljetuksen halpakauppiaat tekevät tarjouksia joita eivät pysty toteuttamaan,näiden katteettomien lupausten seurauksena syntyy tietyt kriteerit joiden perusteella tarjouksen edellytykset laaditaan. Syntyy tilanne jossa 20vuotta kunnassa palvellut yrittäjä ei voikkaan vastata vaatimuksiin kun tuo hänen yksikkönsä on ollut päivisin(esim 08-18.00) välittömässä valmiudessa ja muuna aikana 15min. Kun aletaan vaatimaan 24h välitöntä valmiutta, ei riitä resurssit enää tarjota kysynnän vaatimaa tasoa. Epäilen suuresti pirkanmaan sairaanhoitopiirin antamaa arviota siitä paljonko yhden,tässä tapauksessa hota,yksikön 24h välitön valmius maksaa. Hinnaksi on annettu 600.000e/vuosi, joka ei voi mitenkään pitää paikkaansa. Tässä nopea laskutoimitus: 1töitä,2vapaata-1 töitä/3vapaata esimerkiksi. Yksi yksikkö hoidetaan 10hlöllä, eli 6+4. Jos palkka olisi esim 2500e/kk/nto, siitä syntyisi palkkakuluja yrittäjälle seuraavasti: 25000e/kk x 12= 300.000e, eli kaikkiin muihin kuluihin mukaanluettuna kaluston ylläpito,jäisi siis 300.000euroa (Tämä oli siis vain valmiuskorvaus, päälle tulevat vielä kelakorvaukset). Tämän laskelman perusteella pshp on ilmoittanut että välitöntä lähtövalmiutta ei voi vaatia, eikä näinollen toteuttaa pirkanmaalla.

Vastaukset

XXX

#9 Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

2012-10-30 13:55:28

#8: XX-421 - Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

Yrittäjän palkkakulut sisältää työntekijälle maksettavan bruttopalkan lisäksi myös sos.turva-, TEL- ym maksuja, jotka yleensä (toimialasta riippuen) tuplaavat pelkästä bruttopalkasta työnantajalle aiheutuvat kulut.

Maalaishoitaja

#11 Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

2012-10-30 14:11:33

#8: XX-421 - Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

Edelleenkin päättäjien kannattaisi laskelmissa huomioida varallaolon ja viivästyneen hoidon aiheuttamat kustannukset muualla terveydenhuollossa, joka myös rahoitetaan niistä samoista verorahoista. Tästä on tietysti vaikeaa tehdä tarkkaa laskelmaa, jolloin lyhytnäköinen "säästäminen" on helpompaa. Voi vaan arvailla mitä kaikkia syitä onkaan siihen, ettei todellsia kokonaiskustannuksia välttämättä edes haluta selvittää. Touhu on kuin tarinassa Hölmöläisistä, pidennetään mattoa leikkamalla pala toisesta päästä ja ompelemalla se kiinni toiseen päähän. Ambulanssien varallaolo ja ensihoidon huono saatavuus ei myöskään ole mikään luonnonlaki, vaan poliittinen päätös. Demokratiassa meillä kaikilla on onneksi mahdollisuus myös vaikuttaa asioiden kulkuun. Kuntavaaalien jälkeen voi myös todeta, että sitä kuntalaiset saavat, mitä tilaavat.

Hoitotason maalaisjuntti

#16 Perustaso pirkanmaalla

2012-10-30 15:35:06

#8: XX-421 - Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

Pirkanmaalla taitaa hetkellä toimia 1kpl perustason ambulansseja (kihniö) ja kaikki muut ns. "ykkös autot" ovat hoitotasolla ja Tampereen keskustassa/esikaupunki alueilla 2 hoitotason yksikköä + L4... Loput ovatkin sitten sitä perustasoa! Kysymys ei tässä ole Sairaanhoitopiirin valtuustosta joka haluaisi 24/7 valmiuden kaikille vaan kunnista jotka eivät suostu maksamaan tuota muhkeaa summaa joka tästä lankeaisi kuntien maksettavaksi!