Levemir-insuliinin korvattavuus turvattava

Kommentoitu viesti

Alalla

#14 Kenen vika?

13.12.2012 20:54

Kannattaisikohan painostaa ennemmin lääkefirmaa, joka ilmeisimmin koettaa vetää ylihintaa lääkkeestään. Ei muuten diabeetikoiden hoitotasapaino ole mitenkään merkittävästi petraantunut pitkävaikutteisten insuliinien myötä, vaikka tietysti hoito onkin helpottunut.

Vastaukset

Kartalla

#15 Re: Kenen vika?

2012-12-13 20:58:57

#14: Alalla - Kenen vika?

Tällä menolla voi lähteä muutkin insuliinit korvausten piiristä.

T1-pojan äiti

#18 Re: Kenen vika?

2012-12-13 21:18:20

#14: Alalla - Kenen vika?


Lääkefirmaankin päin on oltu yhteydessä. Hintalautakunta tässä kuitenkin on ensin sopinut 5% hinnanpudotuksesta ja sitten jälkeenpäin ruvennut tinkimään 1% lisää. Hilan esittelijä, yliproviisori Mareena Paldan ilmoitti, että ei heidän tarvitse kysyä etukäteen esimerkiksi Diabetesliitolta päätöksensä mahdollisista seurauksista! Toimivat vain hintaleikkurina lain mukaan. Mielestäni kuitenkaan "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan". 
Se, että diabeetikoiden hoitotasapaino ei ole parantunut on todennäköisemmin poskellaan olevien hoito-ohjeiden kuin insuliinin vika. Kakkostyypin diabeetikko pääsee vhh-ruokavaliolla hyvin suurella todennäköisyydellä lääkkeistä kokonaan eroon - tässä olisi se paikka säästää kansakunnan kuluissa. 
Ykköstyypin diabeetikko on hengissä alle viikon ilman insuliinia. Ei-sopiva insuliinimuoto esimerkiksi paljon urheilevalla voi aiheuttaa vakavia hypoglykemioita. Joten toivottavasti se korvattavuus säilyy ja lääkefirma ja byrokraatit löytävät ratkaisun.

Levemirin käyttäjä

#29 Re: Kenen vika?

2012-12-14 09:21:28

#14: Alalla - Kenen vika?

"Ei muuten diabeetikoiden hoitotasapaino ole mitenkään merkittävästi petraantunut pitkävaikutteisten insuliinien myötä, vaikka tietysti hoito onkin helpottunut."

Oletko millä alalla?  Käytännön kokemuksesta voin sanoa, että yritäppäs sitten ilman pitkävaikutteista perusinsuliinitasoa olla ja elää. Ja toisille ei vain toimi kuin tietty insuliini ihan jo oman elimistön prosessien takia. Pitkävaikutteinen insuliini on mullistanut diabeteksen hoitoa ja tasapainoa.