Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Kommentoitu viesti


Vieras

#2 Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä

20.01.2013 12:44

On todella käsittämätöntä liikenteen suunnittelua meneillään, Eiraan menee nyt peräkkäin kaksi bussia, 14 ja 18. Miksi? Sen sijaan Kruunuhakaan ennen mennyttä bussi 18 ei ole korvattu millään. Lisääkö tälläinen menettely julkisen liikenteen käyttöä?
Entä miksi pitää kaataa Mechelininkadun upea puukujanne, se juuri on ollut parasta muuten niin liikenteeen meluisalla kadulla. Puukujaa ei saa kaataa vain pyöräilijöiden vuoksi! Lisäksi pysäkki, josta on eniten aina noussut raitovaunu 8:aan matkustajia, aiotaan lopettaa.
Se on totaalisen sairas ajatus. Kuka virkamies ajatteleen näin nurinkurisesti?
Olemme todella vihaisia näille suunnitelmille. Lopetetaan julkisen liikenteen käyttäminen!

Vastaukset

Alas fillaristivähemmistön diktatuuri

#10 Re: Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä

2013-01-21 11:36:24

#2: - Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä 

 Onpa mennyt aika pitkälle tämä pyöräilyn suosiminen. Fillaristeja on liikenteessä (heidän oman ilmoituksensa mukaan) 11 %. Näin ollen meitä muita onkin sitten 89 %. Alkaa kuulostaa vähemmistön diktatuurilta. Mutta lopputulos tulee olemaan kaikkea muuta kuin heidän toiveidensa mukainen: Eihän pyöräily tällä meiningillä lisäänny, vaan autoilu, kun koko ajan heikennetään joukkoliikennettä. Joukkoliikenteen käyttö on itse asiassa pakko lopettaa, kun ei ole enää mitään, mitä käyttäisi. Olen jo päättänyt lopettaa kuukausilipun (eli kausilipun) oston, kun nykyinen kausi päättyy. Olen laskenut, että palveluiden keskittäminen omaan lähiympäristöön ja kivijalkakauppoihin vähentää julkisen liikenteen tarvetta ainakin puolella, joten jatkossa ratikalle taivalletaan vain pakon edessä. Ja oman auton käyttöä tietysti lisätään, niin typerää kuin se onkin keskustassa.

suunnitelmat aloitettu väärästä näkökulmasta

#217 Re: Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä

2013-02-24 19:32:33

#2: - Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä 

 Näin on!  Tuntuu siltä, että Mechelininkatua suunnitellaan vain väyläksi niille, jotka ovat matkalla jostakin jonnekkin autolla tai polkupyörällä.  Kadun asukkaiden ympäristön viihtyisyys ja liikkuminen julkisilla on jäänyt näiden kauttakulkijoiden etujen varjoon.    Ja minne pysäköidään ne 200 autoa, jotka nyt häädetään kadulta. Ei ainakaan läheisille sivukaduille, jonne ei nytkään mahdu asukaspysäköintipaikan lunastaneista kuin runsas puolet.  Turha on toivoa, että pyörätien myötä asukkaiden autot häipyisivät olemattomiin.

Lehmusten avohakkuu todella muuttaa koko  kadun moottoritieksi.  On hyvin vaikea uskoa, että nykyisellä tietämyksellä ei pystytä uusimaan kujannetta lempeämmin.  Puisto-osastoko ottaa osaamattomuuden  kontolleen?