Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Kommentoitu viesti

Pyörätiet myös vaarantavat jalkaliikenteen

#13 Töölön suunnitelmät jäihin

22.01.2013 09:59

Nyt on virkamiesten kyllä syytä tutkia uudelleen koko joukkoliikenne-asiat Etu-Töölössä. Mieluummin saisitte paneutua Väinämöisenkadun autopaikkojen järjestämiseksi vinopysäköinniksi ja lisäksi suojella autopaikat vain asukaspysäköinnin maksaville. Kesäisin kentän käyttäjien autoja on niin paljon pysäköintipaikoilla etteivät pysäköintiluvan maksaneet saa paikkoja.

Miksi tuhlataan Helsingin kaupungin rahoja sellaisiin suunnitelmiin, jotka käytännössä saavat veronmaksajien vihat päälleen ja jotka eivät ole parannuksia vaan yksinkertaisesti HEIKENTÄVÄT JA VÄHENTÄVÄT JOUKKOLIIKENTEEN KÄYTTÖÄ.

Tulee kyllä välittömästi mieleen, että kaikki suunnitelmat tehdään vain paperilla, tuntematta käytäntöä ja välittämättä veronmaksajien mielipiteistä.

Lisäksi tuntuu naurettavalta, että suurella innolla joka puolelle kaupunkia rakennetaan pyöräteitä, kun pyöräilyaikaa vuodessa on noin 8 kuukautta, mutta joukkoliikennevälineet kulkevat vuodessa 12 kuukautta. Ikärakenne vanhenee myös Helsingissä ja tämä on syytä pitää mielessä, jotta jokainen joka asuu kotonaan ja haluaa käyttää julkistaliikennettä (kylliksi pysäkkejä), siihen hänellä on mahdollisuus.
Näissä suunnitelmissa näyttää olevan ikärasismia!

Vastaukset

eläkeläinen etu-Töölöstä

#14 Re: Töölön suunnitelmät jäihin

2013-01-22 10:16:35

#13: Pyörätiet myös vaarantavat jalkaliikenteen - Töölön suunnitelmät jäihin

Pelkään pahoin, että suunnitelmia ei saada enää jäihin! Itse luin asiasta vasta SU 20.1. ja siinä mainittiin , että tänään TI 22.1. klo 15 mennessä on jätettävä muistutus suunnitelmasta Kaupunkisunnitteluvirastoon, eli tästä tiedon tultua esille oli vain 2 pv aikaa........  Toivon, että Töölö-seura tmv on ollut meitä "maallikoita" virkeämpi ja tiedostanut asian, milloin se sitten on tullut julkisuuteen! Polkupyöräilijöillä, joita varten näitä muutoksia tehdään, on todella vahva edustus päätöksenteossa, päällikkönä Osmo Kivekäs, vihreä, polkupyöräilija Vallilasta (hän itse on artikkelissaan sitä mieltä, että polkypyöräilijöitä ei asiassa ole ajateltu vaan joukkoliikenteen sujuvuutta)

Ikärasismia sekä meitä ikäihmisiä kohtaan ja että myös Taivallahdessa käyviä koululaisia, jotka aamuisin tulevat 8. ratikalla Ruoholahdesta ja sitten iltapäivällä menevät takaisin joko metrolle tai Espooseen!

Olen useampaan otteeseen toivonut, että tuo työpöytien takana istuva suunnittelijajoukko jalkautuisi  meidän asianomaisten keskelle ja selvittäisi asukkaiden tarpeen, mutta se on ilmeisesti mahdotonta. Ja samoin, että näistä suunnitelmista ilmoitettaisiin "selkokielisesti" ja tarpeeksi näkyvästi jossain???