Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Kommentoitu viesti

eläkeläinen etu-Töölöstä

#22 Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

22.01.2013 22:11

#21: purkuun paviljonki, minä en sitä tarvitse - Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Me, täällä etu-Töölössä, olemme varmaan juuri tuon 3 vuotta myöhässä, kukaan ei ole voinut uskoa ja mielestäni juuri tuosta Caloniuksenkadun pysäkin poistosta ei ole ollut missään mainintaa!

 

Meitä adressin allekirjoittaneita tällä hetkellä on 67, joista osa ei ilmeisesti ole täkäläisiä, mutta uskon suurimman osan allekirjoittaneista olevan täältä etu-Töölöstä kuten itsekin  ja juuri asuvan tuolla välillä Mechelininkatua, josta on poistettu bussi 24 ja nyt ollaan siirtämässä raitiovaunu 8 Caloniuksenkadun pysäkkiä.

En vastusta pyöräilyä, mutta tuntuu kohtuuttomalta, että kaupungissa 11%:n osuudella  vastaan 89% voi olla julkisen liikenteen suunnittelussa niin suuri painoarvo. Ja juuri tällä alueella en usko pyöräilijöiden vielä muutamaan vuoteen oleva enemmistönä. Kuitenkin HKL koko ajan mainostaa julkista liikennettä ja suosittaa siihen siirtymistä ja oman auton jättämistä! Mutta, jos busseja ei enää ole, raitiopysäkit siirtyvät huonojalkaisilta todella kauas, mitä muita mahdollisuuksia on kuin ottaa oma auto uudelleen käyttöön! Tai kuten minä eläkeläinen, 3 ratikan siirryttyä Kampin kautta rautatieasemalle, olen alkanut kävellä keskustaan ja takaisin, en ole ainoa näillä kulmilla........

Tuo Caloniuksenkadun pysäkki on todella tärkeä sekä meille ikäihmisille, joita juuri tuolla alueella asuu runsaasti että Taivallahden koulua käyville lapsille, joita näyttää päivällä olevan aika lailla menossa Ruoholahteen ja samoin aamulla tulevat siltä suunnalta kotiin.

Pysäkin siirrosta saatava hyöty ei tule ajallisesti nopeuttamaan liikennettä niin paljon, että kannattaa "uhrata" pysäkki, jolla todella on käyttöä! Jos Mechelinkadulta täytyy yksi pysäkki poistaa, eikö samalla voida ajatella Perhon pysäkin siirtämistä sinne Marian pysäkille.

Vastaukset

Fillarimafia jyrää meitin

#23 Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

2013-01-22 23:05:51

#22: eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

 Oikeassa olet, Caloniuksenkadun pysäkin poistoa ei alunperin ollut esim. Raitiolinjan 8 kehittämisohjelmassa lainkaan, se on ilmestynyt sinne vasta joskus viime aikoina. Olen lueskellut kaikenlaisia kaupungin liikenteenkehittämisutopioita, eikä siitä ollut aiemmin mitään tietoa.

Pyörätietä on todella suunniteltu 3 vuotta. Kaupunkisuunnittelulautakunnan tarkistettu pyörätiesuunnitelma on kuitenkin päivätty 24.01.2012. Ja kas kummaa, sen tarkistus onkin "tehty vuorovaikutuksessa Helsingin Polkupyöräilijät ry:n  (HePo) kanssa". Jäljet johtavat sylttytehtaaseen, koska kaikki näitä naruja vetelevät ovat fillaristeja.

Jive

#174 Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

2013-02-13 10:43:39

#22: eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

 Vahinko, että tämän adressitekstin otsikko viittaa siihen, että halutaan nimenomaan heikentää Helsingin joukkoliikennettä. Missään adressin alkutekstissä ei sanota esim. me allekirjoittaneet vaadimme....jne. Ellei näistä kommenteista saisi vahvistusta, mitä adressilla haetaan, en olisi voinut sitä perustekstistä ymmärtää.