Hakaniemen kauppahallin tuleva remontti

Pidetään perinteikäs Hakiksen Kauppahalli elossa remontin jälkeenkin!

Tämä on vetoomus Hakaniemen Kauppahallin säilyttämiseksi perinteisenä kauppahallina, kaupunkilaisten monipuolisena ostospaikkana myös tulevan remontin jälkeen!

Helsingin kaupungin ”ruokakulttuuristrategiaan” vedoten kaupungin virkamiehet haluavat teettää Hakaniemen Kauppahalliin lisää ravintolapalveluita, kuten on teetetty Wanhaan Kauppahalliin ja Hietalahden Kauppahalliin.

Hakaniememen Kauppahalliin on suunniteltu kallis 12,5 miljoonaa euroa maksava remontti, jonka kesto olisi 21 kuukautta. Pääasiallinen syy remontin pitkään kestoon on 2. kerrokseen suunnitellun à la carte ravintolan tieltä maan alle siirrettävien sosiaalitilojen maanalainen kaivuu- ja perustustyö.

On mahdollista tehdä remontti myös edullisemmin. Kaupungin tilakeskus on laskenut suunnitelman, jossa selvittäisiin 7,5 miljoonalla. Näin säilytettäisiin Hallin atmosfääri ja perinteinen valikoima, sekä päästäisiin palvelemaan asiakkaita lyhyemmän remonttikatkon jälkeen.

Ravintolakulttuurin lisääminen ja elävöittäminen on hieno asia ja kovinkin trendikästä. Tähän mennessä ”kaupungin ruokakulttuuristrategia” on tarkoittanut ainoastaan ravintolatarjonnan ja valmisruokatarjonnan lisäämistä. Tämä on toteutettu osin Kauppahallien ruokakauppiaiden kustannuksella, joiden perinteinen raaka-ainetarjonta ja valikoima on sen johdosta kärsinyt. Ravintolapalvelut tarvitsevat paljon tilaa, jolloin pienet hallimme menettävät paljon myyntipaikkoja. Hallien ilme, tunnelma ja eritoten valikoima raaka-ainepuolella on kärsinyt. Hallit eivät toimi laadukkaina ostopaikkoina, ellei valikoima ole riittävän laaja ja ellei kilpailua tuoteryhmien sisällä ole. Ruokakulttuuriin kuuluu olennaisena osana ruoanvalmistuksen tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet, joita hallikauppiaat tarjoavat. Myös tämä osa-alue tulisi huomioida ”ruokakulttuuristrategiassa”!

Tälläkin hetkellä Hakaniemen Kauppahallissa toimii jo Soppakeittiö, Hallikahvilat, Cafe Parhiala, Tmi Sanna Enström ja Kalaliike Marja Nätti, jotka kaikki tarjoavat ruoka- ja/tai kahvilapalveluita monipuolisesti.

Yläkertaan suunniteltu ravintola muuttaisi historiallisen Hakaniemen kauppahallin ilmettä vähentämällä yläkerran myyntipaikkoja. Hakiksen halli on Suomen ainoa kaksikerroksinen kauppahalli, jossa on elintarvikkeiden lisäksi myös runsaasti myös muita tuotteita myynnissä.

Pidetään ja kehitetään Kauppahalleja perinteisinä halleina! Näin ne ovat toimineet jo yli 100 vuotta.

Mielestämme ravintola- ja valmisruokatarjonnalle tulisi löytää uusia tiloja, joissa ravintola-toimintaa voidaan harjoittaa ja kehittää ja pitää Hallit perinteisinä kauppahalleina.

Jos olette samaa mieltä kanssamme, allekirjoittakaa vetoomuksemme pitää Hakaniemen kauppahalli entisellään.

Hakaniemen Ykköskauppiaat ry
Ehtaa söörviisii kahdessa kerroksessa!

lisätietoja:
Hallikauppias, Ykköskauppiainen vp Jukka Rosendahl, 0400516688, jukka.rosendahl@gmail.com

 

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Jukka Rosendahl voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…