He ovat kävelleet tarpeeksi

He ovat kävelleet tarpeeksi: Suomeen saapuneiden turvapaikkahakemukset käsiteltävä täällä
***
Me allekirjoittaneet vaadimme, että Suomi käsittelee tänne saapuneiden ihmisten turvapaikkahakemukset täällä ja keskeyttää turvapaikanhakijoiden palauttamisen Dublin-asetuksen perusteella. Lisäksi vaadimme, että Suomi ajaa EU:ssa linjaa, että Dublin-palautukset pannaan jäihin koko Euroopassa. 

Meillä on täällä joukossamme ihmisiä, jotka ovat kävelleet läpi Euroopan päästäkseen Suomeen. Meillä on joukossamme ihmisiä, jotka ovat valmiita ottamaan heidät vastaan, myös omiin koteihinsa. Se minkä harvat tietävät, on että osaa näistä tänne henkensä uhalla matkustaneista ihmisistä uhkaa palautus matkareitin varrelle. Unkariin, jossa valtio sulkee lapsiperheetkin leireillään häkkeihin, missä tuhannet ihmiset yöpyvät pelloilla ja rautatieasemilla pelkästään vapaaehtoisten tuen varassa. Italiaan, jossa turvapaikanhakijat päätyvät asunnottomiksi ja jossa tulijoiden määrä on niin suuri, ettei hakemuksia kyetä käsittelemään. 

Palautus uhkaa niitäkin, jotka voisivat saada Suomesta turvapaikan. Tänä vuonna Suomi on palauttanut muihin EU-maihin 319 ihmistä, joukossa 43 lasta. Useampi kuin joka viides tulija palautetaan meiltä muualle Eurooppaan ilman että heidän hakemuksiaan käsitellään. Palautuksia tehdään tälläkin hetkellä - myös Unkariin ja Italiaan. Palautettavien joukossa on yksinhuoltajaäitejä, traumatisoituneita henkilöitä ja ihmisiä, joilla on täällä sukulaisia. 

EU-lainsäädännön mukaan Suomi voi minä tahansa hetkenä päättää, että ihmisiä ei enää pallotella maasta toiseen, vaan heidän hakemuksensa käsitellään täällä. Vaadimme, että Suomi keskeyttää Dublin-palautukset kaikkiin maihin. Vain tällä tavalla Suomi todella kantaa vastuunsa ihmisistä, jotka ovat tänäänkin joukossamme. He ovat kävelleet tarpeeksi. 

Vetoomus luovutetaan sisäministeri Petteri Orpolle YK-päivänä 24.10.

 

 

 

Vetoomuksen ovat kirjoittaneet yhdessä pakolaispolitiikkaa pitkään seuranneiden asiantuntijoiden ryhmä.


Huolestuneet kansalaiset    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Huolestuneet kansalaiset voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko ruotsin opiskelun olla vapaaehtoista?