HELSINGIN JOKINIEMENTIEN KOIRANKOULUTUSKENTTÄ JA LUONNETESTIRATA SÄILYTETTÄVÄ ENNALLAAN

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Helsingin Oulunkylässä Jokiniementiellä sijaitseva koirankoulutuskenttä ja luonnetestirata säilytetään ennallaan ja Helsingin kaupungin suunnittelemat koirapuistot sijoitetaan toiseen paikkaan.  

Yleisiä palveluskoirien koulutuksia kentällä on pidetty vuodesta 1963 alkaen. Vuodesta 1987 alkaen kenttä ja siellä oleva maja on toiminut Suomen Dobermannyhdistyksen toimipaikkana. Vuokrasopimus allekirjoitettiin 1.12.1987 ja käyttötarkoitukseksi on merkitty koirien koulutustila. 

Nykyinen toiminta kentällä on Helsingin kaupungin koirapalvelulinjauksen mukaista toimintaa. Linjauksen mukaan ”Koulutusalueiden laatu, saavutettavuus ja käyttöaste vaihtelevat suuresti. Erityisiä vaatimuksia koulutuspaikoille asettavat esimerkiksi palveluskoirien koulutuspaikat. Tavoitteena on tarjota koirien koulutukseen pienien koulutuskenttien lisäksi muutamia vakituisia, valaistuja ja aidattuja koulutusalueita eri puolilla kaupunkia.”  

Perusteet 

  • Koirien määrä lisääntyy jatkuvasti, ja Helsingissä on huomattavan paljon autottomia koiranomistajia, joiden mahdollisuudet päästä harjoittelemaan julkisilla liikennevälineillä vähenisivät olennaisesti suunnitelman toteutuessa. Koirien koulutuksella ja testauksella tavoitellaan mm. niiden yhteiskuntakelpoisuutta, joka on koiramäärän kasvaessa entistä tärkeämpi ominaisuus. Koirien asianmukainen koulutus on erittäin tärkeää myös sopuisan yhteiselon edistämiseksi koirattomien kanssa. Koulutukseen tarvitaan käyttötarkoitukseen soveltuva koulutuskenttä, koirapuistoissa tällaisia taitoja ei voi harjoitella. 
  • Helsingissä koirien koulutukseen edes jotenkin soveltuvat kentät ovat vähentyneet vuoden 2016 yhdestätoista kentästä kuuteen kenttään, aivan vastaavanlaista kenttää ei ole. Ainoastaan Talin kentällä on koulutukseen tarvittavat hyppytelineet, samoin Viilarin kentällä, mutta sinne ei enää jaeta vuoroja ja se poistuu käytöstä, koska alue on kaavoitettu asuntoalueeksi. 

  • Kentällä ja majalla oleva luonnetestirata on pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) ainoa testiin soveltuva paikka. Lähimmät luonnetestiin soveltuvat paikat ovat Tuusulassa ja Sipoossa. Luonnetesti on Suomen Kennelliitto ry:n virallinen testi. Luonnetestit ohjaavat koirien jalostusta ja antavat merkittävää tietoa koirapopulaatiosta. Hyväksytty luonnetestitulos on joillain roduilla jalostusvaatimus ja joillain roduilla se vaaditaan muotovalion arvon saavuttamiseksi. Kentällä eri koirayhdistykset järjestävät vuosittain 10-20 luonnetestiä, joka on puolet kaikista Etelä-Suomen testeistä. Viimeisen 10 vuoden aikana lähes 60 eri yhdistystä on järjestänyt luonnetestejä ja tapahtumia kentällä. 

  • Vaihtoehtoisia paikkoja koirapuistoille löytyy ja on ehdotettu Helsingin kaupungille seuraaviin lähistöllä oleviin kartan mukaisiin paikkoihin. 

Liite_2_a_Esitys_koirapuiston_sijainnille_pieni.png


Suomen Dobermannyhdistys ry    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Suomen Dobermannyhdistys ry voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…