Helsingin Kontulan Perhetalo Naapurin toimintaa ei saa lakkauttaa

MLL Kontulan paikallisyhdistyksen hallitus haluaa tuoda esiin huolensa Kontulassa sijaitsevan Perhetalo Naapurin lakkauttamispäätöksestä. Alueella jo yli 15 vuoden ajan toiminut Perhetalo Naapuri päätettiin lakkauttaa yllättäen. Naapuri on ollut vuosien ajan alueen lapsiperheiden tapaamispaikka ja tukipiste. Naapuri on vuosien varrella tarjonnut alueen vanhemmille ja lapsille toimintaa, harrastamista ja mukavaa yhteistä tekemistä. Vanhemmat ja lapset ovat nauttineet paikasta jossa on aina avoimet ovet, ihana ja ammattitaitoinen henkilökunta ja mahdollisuudet tutustua muihin alueen perheisiin.

Perhetalolla kävijöitä on riittänyt aina vuodesta toiseen. Alueemme tarvitsee Naapurin kaltaisen kohtaamispaikan - avoimen paikan minne mennä viettämään aikaa pienten lasten kanssa. Arjessa jaksamisen kannalta Naapurin kaltaiset paikat ovat kullan arvoisia ja näistä ei missään nimessä pitäisi luopua. Alueella asuu myös paljon yksinhuoltajia ja suurperheitä, jotka kaipaavat vertaistukea ja paikkaa hengähtää ja tavata muita ihmisiä.

Perhetalo Naapuri on ollut vuosien ajan aktiivinen toimija alueellamme ja tehnyt paljon yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa. Perhetalon vetäjinä toiminut aktiivinen parivaljakko on tehnyt upeaa työtä alueen lapsiperheiden tueksi ja iloksi. Nyt tuntuu aivan järjettömältä päätökseltä lopettaa arvokas ja alueella vakiintunut toiminta. Missä alueen lapset ja vanhemmat voivat nyt tavata vapaasti? Ulkoleikkipaikkoja löytyy, mutta lämpimät sisätilat leikeille, askarteluille ja yhteisen lounaan nauttimiseksi puuttuu. Toiminta Naapurissa on ollut maksutonta, mikä on tärkeä tekijä alueella missä kaikilla ei ole taloudellista mahdollisuutta osallistua maksullisiin kerhoihin.

Pyydämme nyt alueen lapsiperheasioista päättävien henkilöiden harkitsemaan lakkauttamispäätöksen perumista. Jos Naapurin käyttämä tila on ehdottoman tärkeä muuttaa päiväkotiryhmän käyttöön niin löytyisikö läheltä uusi tila Naapurille jotta toiminta ei katkeaisi?

Helsingissä 4.2.2021MLL Kontulan Hallitus

Tue kanssamme Perhetalo Naapuria ja allekirjoita vetoomus lakkauttamispäätöksen peruuttamiseksi!


MLL Kontulan hallitus    Ota yhteyttä adressin tekijään