Pelastetaan Hietalinna-yhteisö lopetukselta

Toimiva päihdehuolto vaatii monipuolisia hoitopaikkoja. Hietalinna-yhteisöä ollaan ajamassa alas ja se vähentää pk-seudun sekä koko Suomen päihdehoidon monimuotoisuutta. Hietalinna-yhteisö on toiminut yhtenä päihdehuollon hoitopaikoista jo yli 30 vuotta ja on tarjonnut lääkkeettömän vaihtoehdon päihdehoitoon lähes ainoana paikkana Suomessa.
Päihdehuollon toimivuuden kannalta on tärkeää, että on monenlaisia paikkoja tarjoamassa mahdollisuutta hoitoon. Ihmisiä on niin moneen lähtöön, että asia, joka toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle. Tämän takia on turvattava huollon monimuotoisuus.
Tahdotaanko kaikki päihdehuollon asiakkaat korvaushoidon piiriin? Nekin, jotka tahtovat elää kokonaan ilman päihteitä? Päihteistä kokonaan irti pääseminen on mahdollista ja sen tavoittelemiseksi pitää olla mahdollisuus hoitaa itseään lääkkeettömissä hoitopaikoissa.
Hietalinna-yhteisö sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, joka mahdollistaa helposti käymisen NA- ja AA-ryhmissä. Näin keskeinen sijainti asettaa haasteen asiakkaille.
Hietalinna-yhteisön keskeinen ajatusmalli on, että muutos parempaan on mahdollinen. Henkilökohtaisen kokemuksen kautta voin sanoa, että muutos parempaan on mahdollinen, kun on valmis laittamaan itsensä peliin ja on valmis muutokseen.