Kankaanpään Narvin vanha koulu lasten päivähoitopaikaksi

Kankaanpäässä oleva Narvin koulu lasten päivähoitopaikaksi. Narvin koulu on keskustan sijaisuudessa oleva vanha koulukiinteistö on maaseutumainen  ja idyllinen paikka. Kankaanpäässä päivähoidossa tuskaillaan lastenhoitopaikkojen vähyyden vuoksi jolloin tässä olisi kiinteistö purkamaan tuota tarvetta.

Koulu on jo kaupungin omistuksessa ja remontilla koulu voitaisiin muuttaa päivähoidon tarpeisiin sopivaksi. Kouluun voitaisiin perustaa päiväkotiryhmiä 1-2 tai esim kolme ryhmistä. Mikäli olet samaa mieltä kanssamme niin voit allekirjoittaa tämä adressin täällä tai fyysisesti Kahvila Postellissa.
 
Adressi netissä ja paperinen adressi sai yhteensä 267 allekirjoitusta. Adressi johti kuntalaisaloitteeseen. Kiitos kaikille tukensa antaneille :)
 
Kuntalaisaloite adressiliitteeineen jätetty 8.9.2014 Kankaanpään kaupungille. Alla kuntalaisaloite.
 

Kankaanpäässä oleva Narvin koulu lasten päivähoitopaikaksi

Kankaanpää • Kuntalaisaloite

Aloite luotu 8.9.2014

Aloitteen sisältö

Kankaanpäässä oleva Narvin koulu lasten päivähoitopaikaksi. Narvin koulu on keskustan läheisyydessä oleva vanha koulukiinteistö jonka sijainti on maaseutumainen.

Kankaanpäässä tuskaillaan lastenhoitopaikkojen vähyyden vuoksi jolloin tässä olisi kiinteistö purkamaan tuota painetta. Remontti tullee olevan selvästi taloudellisempaa kuin uuden rakentaminen tai parakkipäiväkodin vuokraaminen. Koulu on jo kaupungin omistuksessa ja remontilla koulu voitaisiin muuttaa päivähoidon tarpeisiin sopivaksi. Kouluun voitaisiin perustaa päiväkotiryhmiä 1-2 tai vaihtoehtoisesti kolme ryhmistä.

Aikoinaan Narvin koulussa oli noin 40 oppilasta jolloin koulun mitoitus mahdollistaisi useamman ryhmän päivähoidon. Narvin koulun lakkautuspäätöksessä painoi aikoinaan koulun läheisyys keskustan kouluista, joten nyt voidaan ajatella, että perusteet siihen, että se ei voisi toimia päivähoitopaikkana pitkän etäisyytensä vuoksi ovat ristiriitaisia. Koululle on matkaa keskustasta n.3 kilometriä, Makkaramäestä n. 1,5 kilometriä, Kelankaaren alueelta taas n.2 kilometriä ja Kirnukallion laajennusalueelta matkaa tulee n.3 kilometriä. Päiväkoti Narvissa palvelisi yllä mainittuja alueita sekä lisäksi Vihteljärven, Narvin ja Verttuun alueita. Näiltä alueiden osalta matka päivähoitoon ei ole ongelma ja suotavaa olisi, että kun päivähoitopaikkoja jaetaan huomioidaan perheiden toiveet sekä hankalat kuljetusolosuhteet.

Esitämme, että Narvin koulusta tulee tehdä asianmukaiset selvitykset sen muuttamiseksi päivähoidon tiloiksi. Selvityksessä tulee tehdä asianmukaiset, lainvaatimat kartoitukset muutostöistä ja kunnosta sekä kustannusarvio sen muuttamiseksi päivähoidontiloiksi.

Tämä aloite pohjautuu noin 250 kuntalaisen allekirjoittamaan adressiin ”Kankaanpäässä oleva Narvin koulu lasten päivähoitopaikaksi” joka on kerätty osin paperisena sekä www.adressit.com – sivustolla. Kuntalaisilla on halua siihen, että Narvin koulu asianmukaisesti kartoitetaan ja tehdään realistiset kustannusarviot muutostöistä sekä muutetaan päivähoitopaikaksi, jos se on uutta päiväkotia edullisempi ratkaisu.

Aloitteen lisätiedot

http://www.adressit.com/kankaanpaan_narvin_vanha_koulu_lasten_paivahoitopaikaksi sekä paperinen adressi toimitettu Kankaanpään kaupunginkansliaan 8.9.2014. 

Nina Rajamäki ja Sofia Latvajärvi    Ota yhteyttä adressin tekijään