Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Jokuvain
Vieras

#501

25.11.2010 21:19

Kommunismi on aate ja sillä ei ole mitään tekemistä uskontojen kaatamisessa. Ikävä kyllä kaltaisesi hourupäät sekoittavat Neuvostoliiton ja kommunismin. Kommunismi != neuvostoliiton toimintatavat. Käsittelet kommunismia valtiona(väärin) ja kuvittelet sen yrittäneen hävittää kristinuskon(väärin, NL ehkä sopisi tähän paremmin).

Näen oman typeryyteni ja riittämättömyyden ja niin näen varsinkin riittämättömyyden "jumalan" kohdalla. Mitään saanut aikaan.

Ohhoijaa, taas tuota pelastussuunnitelma jutskaa. :/ Keksikää parempi satu. Uskotko raamatun olevan totta ja jumalan sanaa? Raamattu on a) kokoelma b) ihmisten kirjoittama. Jos ihmisellä on perisyntiä tai ihminen on riittämätön, mikä estää häntä kirjoittamasta ohi totuuden tai liittolemasta sitä. Entäpä miksi Raamatusta on jätetty kirjoja pois? Sen takia, että ne saattaisisivat Raamatun huonoon valoon.

Syy miksi kristinusko oli järkevä ja voimakas keski-ajalla on se, että sillon ei ollut käsitettä "tiede". Nyt kun tiedetään enemmän, voidaankin huomata asioita, jotka ovat raamatussa, mutta eivät kyllä tässä maailmassa pidä paikkaansa.

Raamattua voisi pitää kokoelmana viisauksia ja tarinoita, joita sitten on muokattu sopivaksi, että se olisi mukamas jumalan sanaa.

Tietämätön, nimimerkkisi kyllä sopii sinulle.
Vieras
Vieras

#502 Re: OLET VALEHTELEVA JA PETKUTTAVA ATEISTI

25.11.2010 21:40

#501: Jokuvain -  

EI KUKAAN USKO SINUA, SAAT HÄIPYÄ POIS TÄSTÄ!

Tietämätön edelleen
Vieras

#503 Re:

25.11.2010 21:42

#501: Jokuvain -  

Tietämätön olen, totisesti! Sinä sen sijaan hallitset tiedon, Raamatun synnyn ja ymmärrät monia asioita. Yhtä viisas en ole. Yliopistotutkintoni luonnnontieteen alalta ei minua ole auttanut ymmärtämään ihmisen ja elämän alkuperää tai tarkoitusta. Minä tarvitsen Jumalaa. Hän on se, joka on riippumaton kaikesta ja siksi Häntä ei voi selittää. Hän pystyy vaikuttamaan luomissaan ihmisissä, jotka Raamatun ovat kirjoittaneet.  Hän on ilmoittanut itsensä ja Hänet voidaan löytää ei järjen,vaan nöyrtymisen kautta. Raamatussakin kerrotaan, että sana rististä on hullutus niille jotka eivät sitä halua ottaa vastaan. Kun sanot minua hourupääksi, todistat siinäkin Raamatun sanan oikeaksi. Sinä et tarvitse Jumalaa - ainakaan nykyisessä elämäsi vaiheessa. Jos joskus alat ajatella toisin, muista, että Hän on valmiina löydettäväksi. 

Jokuvain
Vieras

#504

25.11.2010 22:42

Pitäisi sitten varmaan tehdä adressi yliopiston luonnontieteiden parantamiseksi.

"todistat raamatun sanan oikeaksi". Ensinnäkin tuo ei todista mitään. Löytää ei voi sellaista, mitä ei ole. Niin, ja, en kyllä tarvitsekkaan. En tässä, enkä missään elämän vaiheessa. Enkä tule ajattelemaan toisin.

Jumalan käsitys, ja usko, ovat vain ihmisen mielikuvia, joilla hän yrittää hakea lohtua ja turvaa itselleen.

Enkä ole väittänyt hallitsevani tietoa tai raamatun syntyä. Tai raamatun synnyn kyllä tiedän, siitä on faktojakin, joita voitte googlettaa.

Miljardi faktaa, todistetta vastaan yksi kirja.

Ja Vieras, mihin on kadonnut kristillinen arvosi, lähimmäisen rakkaus? Syytät ilman mitään todisteita minua, ei ole kyllä ihan lähimmäisen rakkautta. Harmi, että maailmassa on paradokseja kuten jumalan olemassaolon todistaminen. Kaikkeen voi vastata jumalan tahdolla, kun ei parempaakaan keksi.

Ja, jumala on riippuvainen - kuvittelijastaan.

// Mutta nyt lopetan tähän keskusteluun kirjoittamisen, ennen kuin joku kateellinen tai vihainen lähimmäisiään rakastava kristitty keksii alkamaan kirjoittamaan nimimerkilläni. Tästä edespäin tällä nimimerkillä kirjoitetut viestit eivät ole saman henkilön.

Markku G.
Vieras

#505 Kuka tutkii ja ketä, ja millä viisaudella?

26.11.2010 00:54

"... en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan.
2. Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna.
3. Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa,
4. ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
5. ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
6. Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
7. vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
8. sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut - sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet -
9. vaan, niinkuin kirjoitettu on: 'mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.'
10. Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
11. Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
12. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
13. ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
14. Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
15. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
16. Sillä: 'kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?' Mutta meillä on Kristuksen mieli."  - 1.Kor.2

 

VIERAS LUKIJA
Vieras

#506 JOKUVAIN :NARSISTINEN VIISAS!

26.11.2010 17:51

MUTTA ET TUNNE KOVIN JUMALAN.KUKA HÄN ON? KYSYN SINULTA,ETTÄ MIKSI OLEN USKOVAINEN?NIIN SINÄ ET YMMÄRRÄ MITÄÄN KUINKA TULIN USKOON ???????TIEDÄN YHDEN ASIAN:TÄMÄ MAAPALLO,JOSSA ON VALMIIKSI RUOKAA MEITÄ VARTEN JUMALAN SUUNNITTELEMAN MUKAISESTI.MINÄ HENGITÄN ILMAA JA KÄVELEN MITÄ HALUAN MENNÄ. KATSO:RUOKA= RAAMATTU,ILMANHENGITTÄMINEN=ELÄMÄ USKOSSA,KÄVELE SUUNNASSA= OMA ELÄMÄ OHJATAAN USKONTIELLÄ.

Vieras

#507

26.11.2010 20:47

Tämän maan kieli ja kulttuuri perustuu pitkälle kristillisiin arvoihin.Lähtien Mikael Agrcolasta ja Elias lönnrotin Kalevalan Marjatta hahmoon ,joka on Kalevalassa Jeesuksen äiti .
Emme saa hylätä ja jättää uskomme perustaa emmekä kultturiamme köykäisten asioiden vuoksi.
Esi-isisäni on pappeja ja uskovia jotka ovat käyneet monet kamppailut ja rukoukset ja nähneet Suomensodat ja !860 -luvun nälänhädät ja luottaneet Jumalaan ja pitäneet toivonsa Raamatun sanassa ja Jeesuksen lupauksissa.Aina tämä kansa on palannut ainoan toivonsa luo hädän hetkellä.
Miksi emme tänä hyvänä aikana kiittäisi ja antaisi lapsillemme sitä parasta mitä meillä on antaa. Saara Miettunen .
Vieras
Vieras

#508 Re: Kuka tutkii ja ketä, ja millä viisaudella?

27.11.2010 15:20

Myyryläinen
Vieras

#509 Historian tietojen paikkailua

27.11.2010 16:07

”Jumala vanhurskauttaa jumalattoman” kysyy (480.) ”Mistä tiedät että Raamattu on satukirja.”

Mikä on satu? Suomen kielen perussanakirjan mukaan se on ”todellisen elämän rajat ylittävä mielikuvitukseen vetoava (lapsille tarkoitettu) kertomus”. Onko Raamatun kertomuksen ”elämän rajat ylittäviä” eli kerrotaanko siellä asioita joita ei luonnollisessa reaalielämässä tapahdu? Ihmetekoja, vettenpäällä kävelemisisiä, puhuvia pensaita? Kuolleista nousevia? Lentämistä ilman lentokoneita? Omituisia kansirakennelmia taivaalla? Eivätkö ne vetoa ihmisten mielikuvitukseen? Eikö Raamatussa kehoiteta tulemaan lasten kaltaisiksi? Eikö siis Raamattu täytäkin sanakirjan satu-määritelmän prikulleen?


Keskinen kirjoitti (488.): ”Jos lapsillemme ei tarjota kristillistä arvopohjaa,Jeesusta ,tilalle tulee muuta”

Niimpä, toivottavasti tulee ja tuleekin asiallista tietoa, tiedon hankintää, huolellista harkintaa ja aitoa toisista ihmisistä välittämistä ilman ulkopuolisilla henkiolenneilla pelottelua ja tuonpuoleisilla houkuttelua. Ymmärrän, että se voi kristittyä pelottaa.


Tietämätön kirjoitti (499.): "Kristittyjä on vainottu heti alkuseurakunnan perustamisesta alkaen. Heitä kidutettiin ja heitettiin leijonille. Heitä on pilkattu ja heille on naurettu 2000 vuotta”

Ei kuitenkaan noin sillä kristinusko ei ole kuin 1500 vuotta vanha. Sitä edeltäneet, alkuseurakunniksi nimitetyt eivät olleet kristinuskoa vaan yksi juutalaisuuden lahkoista. Heitä ei myöskään vainottu kristinuskon tähden vaan koska he eivät tunnustaneet keisarin valtaa vaikka heidän oma kulttihenkilönsä oli näyttänyt heille keisarin kuvaa kolikosta ja käskenyt antaa keisarille minkä keisarille kuuluu ja vieläkin ev.lut.kirkkomme rukoilee esivallan puolesta. Varsinainen kristinusko rakennettiin Rooman valtakunnassa n. vuoden 500 paikkeilla ja siitä tehtiin silloin valtionuskonto jolla lyötiin päähän muita uskontoja.


Jokuvain kirjoitti (501.): ”Käsittelet kommunismia valtiona(väärin) ja kuvittelet sen yrittäneen hävittää kristinuskon(väärin, NL ehkä sopisi tähän paremmin).”

Olen samaa mieltä kommunismin ja NL:n sotkemisen virheellisyydestä. Sen sijaan korjaisin sen verran, että NL:ssakaan ei yritetty hävittää (kristin)uskoa suoraan vaan se siirrettiin julkisesta yksityiseksi ja oletettiin, että sitä kautta se katoaa parissa sukupolvessa. Rangaistuksia Stalinin ajalla saivat ne jotka eivät pysyneet tuon yksityisen uskonnonharjoittamisen rajoissa vaan uhmasivat, taas vastoin Jessen opetuksia, esivaltaa.

Kun NL romahti niin uudet valtaapitävät nostivat taas uskonnon yhdeksi entisestä erottumisen keinoksi. Varsinaiset tavalliset ihmiset olivat jo pitkällä sekularisoitumisen tiellä ja varhaisten bolshevikien ennustus yksityisen uskonnollisuuden ja uskonnonharjoittamisen oli jo varsin pitkällä vaikka se ei tapahtunutkaan ihan niin nopeasti kuin edistysuskoiset olivat toivoneet. Nämä uudet valtaapitävät romuttivat ja heittivät haaskiin hyvän kehityksen hedelmät samassa kasassa monen todella hävitettäväksi joutavan rinnalla sillä jälleen on alettu tuhlaamaan ihmisten toimeentuloonsa tarvitsemia resursseja kiiltäviin kupoleihin ja pappien rensseleihin.


Vieras kirjoitti (507.): ”Tämän maan kieli ja kulttuuri perustuu pitkälle kristillisiin arvoihin.Lähtien Mikael Agrcolasta ja Elias lönnrotin Kalevalan Marjatta hahmoon ,joka on Kalevalassa Jeesuksen äiti .”

Tämän maan kieli ja kulttuuri on pohjimmiltaan tuhansia vuosia vanhempaa kuin sinällään ansioituneet Mikael Olavinpoika ja Elias Lönnroth. Mitä tulee Marjattaan ja poikaansa niin se on vanhojen, kristinuskoa vanhempien runojen päälle liimattu tarina ja keinotekoinen selitys sille miksi tuo Väinämäisen ja kavereiden sankariaika katosi. On otettava huomioon, että kansan runot poimittiin kristillisen uskomus- ja uskontomonopolin vallitessa. Lönnroth olisi tuskin saanut antologiaansa edes julki jollei siihen olisi liitetty rajapintaa kristinuskon valta-asemaan. Toisaalta Lönnroth ujutti Kalevalan loppuun kuitenkin Väiskin lupauksen tulla takaisin kun häntä taas tarvitaan; vähän niinkuin ”I'll be back” ArskaSchw:n sanomana.

leena kotilainen
Vieras

#510

27.11.2010 18:14

puhdasta ja selkeää raamatun opetusta kou
luihin !!!!!!!!!!!!!selkeät uskontokirjat että jokainen ymmärtää lapset ja nuoret tykkää kun ei mennä asian viereen Siunausta päätöksiin
Vieras
Vieras

#511 Re: Historian tietojen paikkailua

27.11.2010 20:05

#509: Myyryläinen - Historian tietojen paikkailua 

JOKAISET IHMISET OVAT AIKA ERILAISIA MITÄ ITSE HALUAVAT.SINÄ MYYRYLÄINEN KUNNIOTAT HEITÄ VAAN.KALEVA-AIHEINEN TARKOITTAA KOTIMAISTA TUNNELMAA .ULKOMAALAISET EIVÄT PIDÄ SUOMALAISTA KULTTUURIA,VAAN TUO ISLAMISTIT ,KORAANIT JA HUNNUT TÄNNE SUOMEEN.HE OVAT VIHOLLISIA !!!!KALEVA ON HYVÄ KEINO  PITÄÄ MEIDÄT SUOMALAISINA.507 ON UPEA ASIA!

antti vaurio porista
Vieras

#512 SAANKO OLLA USKOVAINEN,JOKA TUKEE USKONTOA?

28.11.2010 00:02

TUEN USKONNONOPETUKSIA LAPSILLE KAIKKIALLA SUOMESSA.LAPSET TYKKÄÄVÄT USKONNONOPETUKSIA!
Myyryläinen
Vieras

#513 Ei vihan ja viholliskuvien lietsonnalle!

28.11.2010 14:42

Vieras nimittelee 511:dennessä ulkomaalaisia vihollisiksi. Toivottavasti tuollainen toisenlaisuuden pelko ja viha heitä kohtaan ei ole yleisempää kristittyjen keskuudessa. Tuollaista suhtautumista vierasmaalaisiin todella lietsotaan Raamatussa enkä yhtään ihmettele sen ilmenemistä kristillisissä piireissä. Toivoisin kuitenkin, että sama, tosin Raamatun vastainen avarakatseisuus jota jotkut kristityt pystyvät osoitttamaan toiseen sukupuoleen ja sukupuolielämässään toisin suuntautuviin, ulotettaisi myös suhtautumiseen erilaisiin ulkomaalaisiin. Se edellyttäisi, että jokapäiväisessä julkisessa ja yleisessä elämässä työnnetään uskonnollisuus taka-alalle, jätetään uskonto yksityiselle puolelle ja kohdellaan vastaantulevia ihmisiä ihmisinä. Tasavertaiseen kanssakäymiseen pääseminen edellyttää kuitenkin yhteiskunnalta neutraalia suhtautumista erilaisiin vakaumuksiin, uskonnot mukaanluettuna. Tasavertaista ja neutraalia suhtautumista edistäisi mainiosti neutraali ja objektiivinen sitoutumaton erilaisten vakaumusten sisältöjen opettaminen ilman niiden riittien harjoittamista. Siivotkaamme siis kouluista tunnustuksellinen uskontojen opetus.

Vaurio kysyy otsikossaan, saako hän olla uskovainen ja tukea uskontoa.  Kukaan, ainakaan ateisti, ei kai ole kieltämässä yksittäisten ihmisten uskonnollisuutta noudattaa se sitten miltei mitä tahansa oppisuuntaa.  Kaikkien kristittyjen suvaitsevaisuudesta toisuskoisia kohtaan en sen sijaan ole varma.  Saattaahan olla, että joku kristitty lahkolainen ei haluaisi sallia jonkun toisen kristillisen tai ei-kristillisen uskonopin muodon harjoittamista.   Sen sijaan tuollainen erottelu tai toisten uskonnollisten näkökantojen suosiminen toisia vastaan ei ole yhteiskunnan tehtävä, edes kouluopetuksen kautta.  Yhteiskunnan tulee olla uskontojen suhteen täysin neutraali vaikka yksittäiset yhteiskunnan jäsenet palvovat mitä jumalia tai ovat kokonaan palvomatta.


Vieras

#514

28.11.2010 20:32

Allekirjoittaneet katsoivat kristinuskon arvot tärkeäksi osaksi suomalaisuutta.
Mutta onkos kristinuskon arvoja ilman kristinuskoa?
Olen vahvasti sitä mieltä, että korvatessaan uskonopetuksen jollakin muulla oppiainella, jonkinlaisella „arvojen kasvatuksella“ emme pääse kovin pitkälle.
Jos Jumala jätetään kuvasta pois, niin tuotapika hyvän ja pahan rajat alkavat himmentyä. Kaikki, mitä ihminen halua tehdä alkaa olla hyvä. Katsokaamme ympärille! Esiaviolliset suhteet ovat hyviä, aviorikokset, myös varkaus – tietyissä muodoissa, kuten tulojen piilottamine tms. Miesten keskenäinen seksuaalinen kanssakäyminen on hyvä. tietyt huumeet olisi laillistettäviä. Kaikki on hyvä, kun riittävä määrä ihmisiä vain näin haluaa.
Jumalanpelon loputtua loppuu pian muut „hyvät pelot“. Loppu tottelevaisuus ja uskollisuus. Oletteko kuulleet, miten välitunnilla oppilaat kiroilevat? Eikä kukaan saa niitä enää aisoihin. Miksi luulla, että opettajia ei tottelevista kasvaa tottelevasti televisionmaksun maksavia kansalaisia?
Näinollen valtio oksaa, jolla itse istuu.
Ilman tuomaria menettävät kaikki käskyt ja suositukset valtaosan kannattajista aika pian.
Kuuliaisuuden takaamiseksi on aina vain tehostettava rajoituksia ja rangaistuksia. Esim.asetta ei saa enää antaa kansalaisten käsiin, kun niihin ei saa luottaa, koska eri ihmisten käsitys hyvästä ja pahasta on niin erilainen. Ja huomaamatta liikumme Jumalaa hylkäneinä paremman demokratian nimessä kohti diktatuuri-valtiota. Eikä muuten kukaan takaa, että sen valtaistuimella istuvilla on myös seuraavan sukupolven aikana samat käsitykset hyvästä ja pahasta kuin meillä.
Oletteko muuten katsoneet elokuvaa „Kärpästen herra“ (Lord of the Flies“)?
antti vaurio porista
Vieras

#515 Re: Ei vihan ja viholliskuvien lietsonnalle!

28.11.2010 21:24

#513: Myyryläinen - Ei vihan ja viholliskuvien lietsonnalle! 

TEKOSYY!   SUOMALAINEN KULTTUURI ON HYVÄ ,ME HUOMASIMME JO SIINÄ. KALEVALA ON OSA SUOMEN KULTTUURIA.JOKAINEN SUOMALAINEN TIETÄÄ ,ETTÄ KRISTILLINEN ELÄMÄNTAPA TUO IHANTEELLISTA KOKEMUSTA.NYT JOTKUT IHMISET HALUA TUHOTA SUOMALAISTA KULTTUURIA .KAIKENLAISIA MAAILMAN IHMISIÄ TUODAAN VÄKISIN TÄNNE ILMAN LUVANANTOA,KOSKA EI OLE JÄRJESTELLYT INFORMAATIOITA,KANSANÄÄNESTYSTÄ JNE. SEN TARKOITUKSENSA ON SUOMEN KULTTUURIN TUHOAMISESTA.ANNETAAN JO LIIKAA ERIVAPAUKSIA MAAHANMUUTTAJILLE ESIM MUSLIMI KUNNIOITETAAN SEN MUKAISESTI SUURSIIVOTTAMALLA KOULUJA,PÄIVÄKOTEJA JNE .SHARIA-LAKI=ISLAMIN LAKI TOTEUTUU PIAN SUOMESSA.KOKOOMUKSEN SASI EHDOTTI UUDEN LAIN ,MUTTA PROFESSORI PUUTTUI SIIHEEN ASIAAN.SINÄ MYYRYLÄINEN  TEET PALVELUKSEN ISLAMILAISUUDEN TIELLE!!!!ME KRISTITYT VASTUSTAMME USKONNONOPETUKSEN LAKKAMISTA.TOTUUS ON AINA TOTUUS. 

Perheenäiti Lapista
Vieras

#516 Uskonnonopetus on osa kulttuurikasvatusta

29.11.2010 00:02

Kristinuskon keskeisimpiä arvoja ovat armo, kohtuullisuus, lähimmäisenrakkaus ja tasa-arvo. Näistä asioista juontavat pohjoismaisen ja suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan juuret, samoin eurooppalainen kulttuuri sisältää paljon kristillisiä elementtejä. Mielestäni ne ovat olleet kestävät perusteet ja turva erityisesti vaikeina aikoina kautta vuosisatojen sekä tulevaisuudessakin. Toivon, että kristillinen uskonnonopetus jatkuu tulevinakin aikoina. Mielestäni tämä jatkumo on arvokasta ja tärkeää.

Uskonnonopetus sisältää myös tutustumisen muihin uskontoihin. Tämä on tärkeää, koska laajakatseisuutta sekä muiden kulttuurien ja uskontojen tuntemusta tarvitaan yhä enemmän. Toivon lapsilleni juuret, jotka ovat turvalliset ja pohjautuvat kristinuskon kontekstiin. Toivon lapsilleni siivet, joilla he lentävät omaan eläämäänsä - tutustuvat avoimin mielin eri kulttuureihin ja uskontoihin - ja että juuret tukevat heitä.

Olen käynyt itse hyvin mielenkiintoisia keskusteluita matkustellessani eri maissa eri uskontokuntien ihmisten kanssa. Olemme arvostaneet toisiamme ja kertoneet omasta uskonnostamme ja tehneet joskus mielenkiintoisia vertailujakin. Kiinnostus kristinuskoa kohtaan on ollut suurta ja arvostavaa - samalla tavoin olen itse arvostanut eri kulttuurin ja uskonnon omaavia ihmisiä. On tärkeää tiedostaa omat juurensa, uskontonsa ja kulttuurinsa - on tärkeää, että kristillinen uskonnonopetus jatkuu.
kai haavisto
Vieras

#517 Länsimaisen sivistyksen perusta on Juutalais-kristillinen traditio

29.11.2010 10:59

Auta sairaita, kuule vähäosaisia ja kerro hyvästä Jumalasta. Se että ei toivottuja lapsia ei jätetä hankeen kuolemaan on itsestään selvyys. Mutta yksi ensimmäisistä asioista johon kirkko puuttui tuhat luvun suomessa.

Kirjoitustaito kehittyi kirkon kautta ja alkeislukutaito oli kirkon vastuulla vielä edellisvuosisadan alussa.

Nyt on syytä muistaa, että jos traditiota ei siirretä seuraaville sukupolville on koko yhteiskunta vaarassa; ja ennen kaikkea on kerrottava tradition perusta eli tuhansia vuosia vanha Juutalais-kristillisen tradition synty. Miten Jumala on asiat ihmiselle antanut ja miten ihminen itse yrittää tuhota kaiken.
antti vaurio porista
Vieras

#518 VAARA ASIA,JONKA MUKAAN ON OLEMASSA

29.11.2010 12:06

ESIMERKIKSI ISLAMILAISET MAAHANMUUTTAJAT OVAT KASVAVA RYHMÄ.MYÖS HE TEKEVÄT ENEMMÄN LAPSIA .SUOMEN HALLITUS TEKEE KAIKEN HEIDÄN TUEKSI VÄHENNETÄÄN KRISTILLISIÄ VAIKUTTEITA KOULUSSA,PÄIVÄKODISSA JA MUISSA .20 VUODEN PÄÄSSÄ SUOMALAISET HUOMAAVAT VASTA ,ETTÄ MUSLIMIT LAPSET OVAT AIKA ISO RYHMÄ.HEITÄ ON ENEMMÄN,ENEMMÄN JA ENEMMÄN.SYYNÄ SUOMALAISET TEKEVÄT VÄHEMMÄN LAPSIA.VALITETTAVASTI.NYT MEIDÄN SILMÄMME ON OLTAVA AUKI NÄKEMÄÄN HUONOT PUOLET.TULEVAISUUDEN PELKO VOI OLLA TOTTA,JOS EMME TEHDÄ MITÄÄN SUOMALAISEN KRISTILLISEN ELÄMÄN PUOLUSTAMISTA.KOKO EUROPPA ELÄÄ TÄYNNÄ VIERAITA IHMISIÄ PULLOILLAAN,JOSSA ON ENEMMISTÖNÄ ISLAMISTINEN RYHMÄ.50 VUODEN PÄÄSSÄ RUOTSISSA MUSLIMIT OHITTIVAT RUOTSALAISTEN TEKEVÄT VAUVANTEOSSA .HUOMAMATTA NUKKUIVAT RUOTSALAISET NYT VASTA HERÄÄSIVÄT MYÖHÄÄN.SIELLÄ POLITIIKOT ALKAVAT PELÄTÄ RUOSALAISTEN VIHAT .EN HALUA ,ETTÄ SUOMI OTTAA JATKUVASTI ISLAMISTIT MAAHANMUUTTAJAT .JO RIITTÄÄ MEILLÄ ON LIIKAA MAAHANMUUTTAJIA.RAHANTALOUS HUONONEE PÄIN.RIKKAAT EIVÄT HALUA MAKSA ENEMMÄN VEROPROGRESSION NOUSSEEN TAKIA MEILLE TUEKSI HYVINVOINNIN MUKAISESTI.JEESUS KEHOITTAA RIKKAITA MAKSAMAAN ENEMMÄN,ENEMMÄN JA ENEMMÄN!.TÄLLÄ HETKELLÄ SUOMEN HYVINVOINTIMITTARI ON LASKUSSA.PALJON SUOMALAISIA KÖYHIÄ JA LIIKAA MAAHANMUUTTAJIA.

"Se"
Vieras

#519

29.11.2010 13:58

Maailma sokeentuu ja hajoaa, kun tälläisiä perinteitä vaahdotetaan. Antti vaurion kaltaisten sokeiden ristinnuolijoiden takia kärsivät tulevatkin sukupolvet. Ihminen osaa kyllä ajatella onko olemassa jumalaa vai ei, ei häntä siihen voida pakottaa.

Adressissahan on kyse pitäisikö uskonnonopetusta vähentää vai ei. Mielestäni sen vähentäminen ei millään tapaa johda ihmisten ajattelemaan kaaokseen tai huonoihin asioihin. Ihmisille on vaikeata myöntää, että he ovat väärässä ja siksi antti vauriokin vaahtoaa islaminuskonnon vaaroista vaikka ei tiedä yhtikäs mitään koko uskonnosta.
Suomessa on HYVIN alhainen maahanmuuttoprosentti, euroopan alhaisimpia. Antti vaurio mitä ilmeisemmin saanut niitä vaikutteita kirkolta aikanaan, mitä en haluaisi jälkipolville antaa. Muiden uskontojen väheksymisen, syrjmisen ja vihan. Koska kristinusko opettaa jumalasta, joka on kaikkivaltias ja täten siis ihminen on tyhmä, niin kristitytkin välillä tuppaavat olemaan kuten kaikki muutkin. Antti vaurion tapaan turvaudutaan perustelemaan asioita sanoilla, joiden merkitystä ei tunneta, huutamalla ja herättämällä "me ja ne"-henkistä ajattelua. Tälläinen ei ole kauhean tervettä ja yleensä johtaa verenvuodatukseen loppupeleissä.
Lapsille pitäisi olla enemmänkin avoin ja mietiskelevä. Ei pitäisi opettaa heille tukeutumaan asiaan, josta ei tule mitään vastakaikua ja jota ei voi todistaa. Tälläinen antaa pitkäaikaista huonoa mieltä, mutta satunnaista iloa. Kun asiat menee miten tahansa, se on jumalan tahtoa ja mikään ei siihen vaikuta. Elämään ei löyty kontrollia muuten kuin tottelemalla tiettyjä ohjenuoria, jotka eivät perustu mihinkään. Esimerkiksi Katolisen kirkon harrastama anekauppa keskiajalla, miettikää mihin raamatun juttuun se perustui? - Ei mihinkään. Naisen asema raamatussa? - ei mikään. Orjuus? - ok. Ottakaa raamattu käteen, lukekaa se ja verratkaa nykyisiin ohjenuoriin. Osa on kyllä sinne salakavalasti pistetty - ette voi kieltää. Ihminen kuten mikä tahansa muukin eläin toimii loppuviimessä aistiensa mukaisesti omaa etua havitellen. Raamattu oli tässä toki oikeassa.

Vetoankin ihmisiä miettimään vakavasti, epäilemään ja kyselemään mihin uskovat. Jumalahan armahtaa. Kokeilkaa elää kirkon asioiden vastaisesti - mitään ei tapahdu. Kirotkaa jumala, kirkko, uskovaiset ja vaikka jättäkää joulu tai pääsiäinen viettämättä. Ja mitään ei tapahdu. Kun sen huomaa, voi todeta synkän mutta iloisen asian - maailma on julma, mutta ainakin oma elämä on omissa käsissä.
Vieras

#520 Re: Re: Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen

29.11.2010 21:53

#24: Eero Vuorela - Re: Re: Uskon opetus kuuluu historian opetuksen yhteyteen 

 Evolutio on biologianopetuksen yhteyeen ympätty huuhaa, vailla mitään tieteellistä totuutta.  Sitävastoin Raamattu osoittautuu paikkansa pitäväksi, historiallisesti (argeologit, kielitieteilijät) sekä toteutuvat ennustukset. Raamatun opetus on suorastaan välttämätöntä, että kouluissamme kasvaisi tasapainoisia, lähimmäisiä rakastavia ihmisiä!!

"Se"
Vieras

#521

30.11.2010 00:03

Äläs nyt siinä paskaa puhu. Evoluutioon on niin paljon todisteita, että et saisi niitä laskettua päässäsi. Raamatusta voidaan vain todistaa a) jeesuksen olemassaolo normaalina ihmisinä b) muutamia raamatun kohtia.

http://godisimaginary.com/i1.htm
http://agards-bible-timeline.com/q9_historical_proof_bible.html

Molemmista löytyy hyvin pohdiskelua ja miettimistä kaikille. Jos opetataan raamatun mukaisesti, kuten sanoit, ei naisia esimerkiksi tule opettaa.

Evoluution sanominen huuhaaksi on iso osoitus itsepäisyydestä tai suorasta tyhmyydestä. Katso niitä todisteita, joita on valtavasti ja mieti rauhassa. Entäs jos sittenkin..

Kun olette ensimmäisen linkkini lukeneet, ainoa syy uskoa jumalaan on se, että ette halua olla väärässä.

Markku Niemi
Vieras

#522 Allekirjoitan

30.11.2010 08:04

Allekirjoitin, vaikka on helluntailaisten alulle panema adrssi.
Herra varjelkoon hulluilta ja helluntailaisilta.
Pirjo Forsten
Vieras

#523 Oikeus hengelliseen elämään

30.11.2010 08:29

Itse olen kiitollinen siitä että jo varhaisvaiheessa minut opetetiin tuntemaan Uutta testamenttia ja Jeesuksen elämää. Näin se seurasi läpi elämän ja opetti myös hieman sitä mitä kutsutaan lähimmäisen rakkaudeksi. Minäkeskeisyys on tänä päivänä hyvinkin voimakas ja se ei tuo turvallisuutta eikä onnea ihmisille.
antti vaurio porista
Vieras

#524 Re"SE" ON VÄÄRÄSSÄ!

30.11.2010 10:14

#519: "Se" -  

MEILLÄ ON SYYTÄ PUOLUSTETTAVA HAMPAIN JA KYNSIN USKONNON OPETUKSEN JA OMAN KULTTUURIN PUOLESTA! SUOMALAINEN MAA JA KULTTUURI SÄILYTETTÄVÄ IKUISESTI.EI KIITOS VIERAAT AJATUKSET JA ISLAMILAISUUS.ATEISMI YRJÖTTÄÄ.....    TUO 523 ON MEIDÄN UNELMA ASIA!


Vieras

#525 Ihminen on ihminen eikä muuksi muutu!

30.11.2010 11:40

Kirjoita adressi ja saat siinä samalla myös kaikki muutkin uskonnot kaupanpäälle, sitä se uskonnonopetus kouluissamme on, sillisalaattia.
Luonnossa pitää olla vahva persoona jotta selviää, samoin on valitettavasti myös seurakunnissakin ja uskonnollisissa piireissä. Heikko on altavastaajana, kuuntelija, (pakkomyötäeläjä)ja auta armias jos heikko (kiltti) ihminen on erimieltä niin leimaudut loppuelämäksi. Ja vahva sensijaan saattaa sanoa "mä olen niin heikko" ja saada sympatiaa entisestään paisuneeseen ylpeydentuntoonsa. Liian paljon seurakunnissa ilmenee "yliopistokristillisyyttä" ..jätän tähän kysymysmerkin mahdollista jatkoa varten. Henkilökohtainen usko ja mitä se on. Kuulostaa äkkiseltään vakaapohjaiselta kristilliseltä uskolta joka kaikilla tosiuskovaisilla on, mutta ei.. Nimenomaan se tarkoittaa juurikin (henkilökohtaista uskoa) joka kaikilla ihmisillä on, ja siitä se sana "Ristiriita" (Antinomia) on saanut käsitteensä. Henkilökohtainen usko on pahimmillaan henkistä väkivaltaa, koska seurakunnissakin on ne heikot ja vahvat ja "heikot" ja "vahvat". Henkilökohtainen usko on kuin uskon sormenjälki, jokaisella erilainen. Kysynkin: Onko lapsen parempi elää ristiriitaisessa ympäristössä jossa  kaikki ovat eri mieltä joka asiassa?