OKL:n pysyttävä Savonlinnassa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista OKL:n pysyttävä Savonlinnassa.

Pauli Kokki
Vieras

#1 OKL Savonlinnassa

26.09.2010 12:42

Olin 1972-1979 OKL:ssä töissä.  Mm. Pelle Miljoona opiskeli silloin luokanopettajaksi.

Hyviä muistoja hienosta oppilaitoksesta.

Janne Nielsen
Vieras

#2 ??

26.09.2010 13:27

Onko jotain aikeita siis ollut lopettamisesta tai sen uhkaa näkyvissä?

Ilkka
Vieras

#3

26.09.2010 19:08

Itä-Suomen yliopiston hallitus on alkanut väläytellä julkisuudessa kuinka kallista on pitää filiaalia Savonlinnassa. Yleensä tuollaiset puheet tietävät sitä että lopettamispäätöstä on alettu harkita. Toivotaan että harkitsevat vielä ja ymmärtävät miten tärkeää työtä Savonlinnassa tehdään.

Ville-Veikko Valjus
Vieras

#4

26.09.2010 19:56

Kannatuslaskelmat ovat lähinnä pilkantekoa kulttuurille ja Savonlinnan opettajakoulutuksen pitkille perinteille.

Savonlinnan laitoksen pysymisen puolesta ovat puhuneet jo Kokoomuksen aikaisempi opetusministeri ja nykyinenkin. Mutta laskelmat vedetään siitä huolimatta aina uudelleen hatusta kuin vastasyntynyt kani.

Keskustelu saa samanlaisia piirteitä kuin Vuotoksen allas. Sen rakentaminen on haudattu jo ajat sitten, mutta siitä huolimatta keskusta tempoo hatusta aina uusia vuotoskaneja. Vuotoksen kohdallakin ovat tärkeämpiä luontokulttuuri ja luonnon säilyttäminen kuin mikään maailman raha.

Savonlinnan nykýinen asema tunnettuna kulttuurikaupunkina ja oopperajuhlien tyyssijana ei kestä yhtään suurta kolausta, jollainen opettajakoulutuksen menettäminen olisi. Jokainen kaupunki tarvitsee kovan ruumiillisen työn vastapainoksi henkisiä arvoja. Niitä opettajakoulutus on ansiokkaasti vaalinut.

 Tällaisessa tilanteessa on valitettavaa, että kaupungilla ei ole eduskunnassa tällä hetkellä yhtään kansanedustajaa henkisiä arvoja puolustamassa.

Unto Sinkkonen
Vieras

#5 Tätäkö tarkoitti uusi yliopistolaki?

26.09.2010 21:56

Uusi yliopistolaki on astunut voimaan. Senkö turvin nyt sitten lakkautetaan yliopistojen filiaalit, kun "autonomia" sen sallii? Eikö aluepolitiikka, jonka nimissä kaikki uudemmat yliopistot/korkeakoulut  (Lappeenranta, Joensuu, Kuopio, Oulu, Rovaniemi) on perustettu, enää merkitse mitään? Niinkö lyhyt on yliopistoväen muisti?

Oulu aloitti rajun linjan lakkauttamalla Kajaanin OKL:n, nyt sitten toisten on hyvä seurata perässä ja "säästää" Hämeenlinnan, Rauman ja Savonlinnan OKL:t oman yliopiston helmaan, niinkö? Jos yliopistolaki sallii valtakunnan kokonaisedun vastaiset ratkaisut (esim. jos Joensuu säästää kaksi miljoonaa ja aiheuttaa Savonlinnalle moninkertaisen vahingon), niin sellainen järjenvastainen laki tulee muuttaa.  Kansanedustajat herätys! Lait ovat teidän laatimianne, te voitte ne myös muuttaa!

Erittäin oudolta tuntuisi myös uuden uljaan Itä-Suomen yliopiston toiminta, jos se kohta syntymänsä jälkeen lakkauttaisi kolmannen kampuksensa, Savonlinnan, jonka on hehkutettu olevan kokonaisuuden kolmas pilari. Eikö sellainen pöytä, jossa on kolme jalkaa, sorru jos yksi jaloista poistetaan? Esitetyillä - ehkä vielä piilotetuilla - uhkauksilla Itä-Suomen yliopisto nolaa itsensä koko Suomen silmissä. Missä on loogisuus ja pitkäjänteinen suunnittelu? Luuletteko tällä tavoin saavanne kerättyä rahaa Etelä-Savosta kahdelle kampuksellenne?  Ei tipu, ennen kuin pitävästi ja pysyvästi julistatte kolmannenkin jalkanne turvatuksi!

 

 

 

Hannu Vesa
Vieras

#6 Vieläkö tämä jatkuu?

01.10.2010 10:06

Otin Etelä-Savon maakuntajohtajan tehtävät vastaan 1.1.1992. Koko virkakauteni ajan 31.8.2007 saakka OKL:aa ja Joensuun YO:n Savonlinnan kampusta oltiin teilaamassa. Ja aina hankittiin lupaus siitä, että ainakin jossain muodossa voidaan jatkaa. Kv. viestinnän laitoksen lopettamisen jälkeen pahasti amputoituna!
Joensuun Yliopiston (nyttemmin Itä-Suomen Yliopiston) pääkampuksen väki pitänee Savonlinnaa lähinnä säästökohteena. Joidenkin Savonlinnan seudun napamiesten korostettu "itäsuomalaisuus" on perustunut minusta toiveajatteluun. Itse olisin pitänyt parempana jääräpäistä työskentelyä Etelä-Savon maakuntakorkeakoulun luomiseksi. Pitäisikö etelä-savolaisten nostaa nyt esiin esim. Kaakkois-Suomen Yliopisto/Korkeakoulu teema. Kyllä Lappeenranta on monella tapaa Joensuuta ja Kuopiota lähempänä! Hannu Vesa
A-PS
Vieras

#7 Kulttuuri kaupunki ei ole itsestään selvyys

04.10.2010 07:08

Koko Suomi tuntee Savonlinnan,ja melko varmuudella lähes puolet suomalaisista ovat kokeneet Saimaan helmen tavalla tai toisella. Savonlinnan kaltaisia paikkakuntia on todella harvassa,ja sellaisesta nauttiminen olisi oltava kaikkien saatavilla myös tulevaisuudessa. Paikkakunnan kehittämisessä ja tunnetuksi tekemisessä on kuitenkin huomioitava, että pelkkien teiden ja siltojen rakentaminen verovaroin, ei riitä kaupunkikuvan ylläpitoon, Tarvitaan kansainvälisiä -tutkimusja koulutuspaikkoja, tarvitaan yritys toimintaa sekä ennen kaikkea tarvitaan ihmisiä, jotka osallistuvat työn tai koulutuksen kautta Savonlinnaa tukevaksi ja tunnetuksi tekeväksi joukoksi. Kyllä on osaltaan oikein että suuret instituutiot määräävät, mutta jos nyt alamme ajatella puhtaasti massaorganisaatioiden säästötavoitteista, meille käy tulevaisuudessa huonosti. Pitää pystyä myös taantumienkin aikana ajattelemaan asioita glopaalimmin. Onhan se niin, että jos kysytään keltätahansa Savonlinnassa vierailleelta tai jopa vähän aikaa asuneelta, kuinka haluaisi kaupunkikuvan kehittyvän, ei kukaan haluaisi että kaupunki ainakaan näivettyisi. Savonlinnan pienuus takaa kyllä sen, että investoinnit tänne ovat aina korkealaatuisia ja loppu pelissä erittäin pieniä muihin suur kaupunkeihin verrattuna. Summa summarum, Kaupunki ei ole vain Savonlinnassa asuvia varten, tämä on todellakin koko Suomen helmi, josta kannattaa pitää kynsin hampain kiinni, ja antaa sen kehittyä muillekin maille nähtäväksi.
irma
Vieras

#8 kaupunki hiljenee, on lapset lähteneet...

13.10.2010 08:37

Savonlinnaa kotikaupunkinaan pitävänä, olen sitä mieltä, et jos yliopisto ajetaan alas, ajetaan alas samalla koko kaupunki... Savonlinna on muutoinkin hiljainen ja jos viedään opiskelijat, niin ei jää kuin eläköityvät ihmiset. Käykääpä kävelyllä kaupungissa kuuluisan neljän ruuhkan ulkopuolella...kovin montaa vastaantulijaa ei talvisaikaan nytkään ole. Ja samalla voitaisiin kai lopettaa ohikulkutien rakennuskin :)) Niin, ja mistä Cittariin kaupan kassat, jos ei okl:stä :))
Mutta ymmärtäkää nyt huumorin lävitse pitää kaupungissa yliopisto, älkääkä antako savonlinna-sitin näivettyä!!